Afbeelding

Avond over ondermijnende criminaliteit

Algemeen 304 keer gelezen

LINGEWAAL • Gemeente Lingewaal organiseert woensdag 11 oktober een informatiebijeenkomst over ondermijnende criminaliteit in samenwerking met het Openbaar Ministerie (OM), politie en het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum (RIEC).

Een buurman die wiet verbouwt op zijn zolder, waardoor brandgevaar op de loer ligt. Of een agrariër die wordt gedwongen om een ruimte te verhuren aan criminelen. Maar ook: overlastgevende hangjongeren die zich zo opstellen dat buurtbewoners geen klacht durven in te dienen. Allemaal voorbeelden van ondermijnende criminaliteit. De politie hanteert geen glasheldere definitie, maar omschrijft ondermijning als "de vermenging van de onderwereld en bovenwereld". Het wordt gezien als een maatschappelijk probleem.

Volgens communicatievoorlichter Karin van Rijnsoever van gemeente Lingewaal is er zowel landelijk als provinciaal veel aandacht voor dit onderwerp, vandaar dat er besloten is een dergelijke avond in Lingewaal te organiseren. Ze vertelt: "Er zijn deze avond deskundigen die vertellen over een aantal aspecten van ondermijning: wat is het, waaraan herken je het en wat kan je doen. Uiteraard met volgende gelegenheid om vragen te stellen en informatie uit te wisselen met elkaar." 

De avond vindt plaats in samenwerking met het Openbaar Ministerie (OM), politie en het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum (RIEC) en is specifiek bedoeld voor lokale verenigingen, ondernemers en agrariërs uit gemeente Lingewaal. Locatie is het pand van Slagerij Kaldenberg aan de Gaanweg 1a in Vuren.

De bijeenkomst is dus uitsluitend bedoeld voor de Lingewaalse ondernemers en zij moeten zich vooraf aanmelden. De gemeente heeft zelf ook uitnodigingen rondgestuurd. De inloop is vanaf 19:00 uur. Mensen die geen uitnodiging hebben gehad, maar wel graag willen komen, kunnen zich tot en vrijdag 6 oktober aanmelden bij Diana van den Berg via info@lingewaal.nl of via 0345-634000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden