Afbeelding
Foto: Liesbeth Wattimury

Spreeuwers en Baars: 25 jaar collega's én partners

Algemeen 290 keer gelezen

CULEMBORG • Een bijzonder jubileum op scholengemeenschap Lek en Linge in Culemborg waar docenten Marjolein Spreeuwers en Marco Baars hun 25-jarig dienstverband vieren. En er is nog meer om even bij stil te staan, want dankzij school werden de twee al snel een stel.

"Het was tijdens een personeelsuitje in december 1992," weet Marjolein Spreeuwers nog. Lachend: "Marco probeerde indruk te maken door bij een bowlingwedstrijd alleen maar strikes te gooien."

Ze was van oorsprong een maatschappelijk werkster die naast haar werk Frans ging studeren "omdat ik het zo'n mooie taal vind". Na een stage bij De Brug, destijds een mavo in Culemborg, werd ze gevraagd om bij Lek en Linge te solliciteren. Daar is ze inmiddels al weer jaren teamleider brugklas. "Een superkeuze. Elk jaar zie je leerlingen vol verwachting kijken naar wat die school hen te bieden heeft. Ze brengen de nieuwste trends naar binnen en inspireren om mee te denken. Ze houden je bij de les. Echt waar, ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. En dat komt ook dankzij de jonge collega's met wie ik werk."

Historicus Marco Baars maakte in 1992 de sprong vanuit Nieuwegein, waar hij ooit begon als geschiedenisdocent. Op Lek en Linge, en ver daarbuiten, staat hij bekend als de onvermoeibare inspirator en bedenker van bijzondere projecten, allemaal met als doel om leerlingen uit te dagen het beste uit zichzelf te halen. Van reizen naar Mongolië en China tot indrukwekkende theaterprogramma's over actuele thema's, de handtekening van Baars is overal terug te vinden. "Het is hier een ongelofelijk inspirerende omgeving, altijd al geweest. Ongeveer alles wat ik heb bedacht wat ik zou willen doen, heb ik mogen doen. Stoffig wordt het nooit."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden