• De Typhoonjeugd is op dreef in het Loopcircuit.
• De Typhoonjeugd is op dreef in het Loopcircuit. Foto: J. Struik

Typhoonjeugd op dreef in Loopcircuit

Sport 340 keer gelezen

REGIO • Na zeven wedstrijden uit het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit ligt een fanatiek groepje jeugdatleten op medaillekoers voor het eindklassement.

Vier podiumplaatsen tijdens de Loop naar de Pomp in Noordeloos bevestigden de vorm van de jongeren die lid zijn van Typhoon uit Gorinchem.

De zussen Marilou, Delphine en Larissa van der Grijn uit Ameide en de zussen Noor en Lieke van de Hoef uit Gellicum lopen gretig hun kilometers.

Het gezelschap heeft als doel om zo hoog mogelijk te eindigen in het jeugdklassement na negen wedstrijden.

Plezier en passie
"Tijdens de trainingen staan plezier en teamspirit voorop, maar tijdens de wedstrijden wordt er gestreden met passie", vertelt trainer Jacco van der Vliet.

In de jongste categorie leidt Marilou (7). Met haar winst in Ameide en Heukelum heeft ze een flinke voorsprong kunnen opbouwen. In een categorie hoger komen Noor (10) en Delphine (10) uit. Hier is het stuivertje wisselen in de top drie.

Momenteel voert Noor het klassement aan met een kleine voorsprong op Delphine, die knap tweede staat. Noor heeft veel punten weten te pakken door al bij zes wedstrijden in de top drie te eindigen.

Oudste jeugd
Bij de oudste jeugd staat Lieke (12) overtuigend op plaats één. Tot op heden heeft ze nog niet buiten de top drie gelopen en heeft ze al vier keer de winst gepakt.

Larissa (12) staat in deze categorie derde. Ze heeft één wedstrijd minder gelopen en er liggen nog kansen voor haar om naar de tweede plek te stijgen.

Delphine strijdt naast de jeugdlopen ook mee in het vijf kilometer klassement, waar zij niet onderdoet voor de volwassen dames en zelfs op een tweede plaats staat in het tussenklassement.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden