Afbeelding
Foto: Stockfoto

Opnieuw plannen voor prijsvechter in Tuil

Algemeen 543 keer gelezen

TUIL • Een discounter wil een winkel vestigen in de Tuilse wijk Klingelenberg.

Hiervoor is een zogeheten principeverzoek neergelegd bij de gemeente Neerijnen. Het is nog onbekend of het om bijvoorbeeld een Lidl of een Aldi gaat.
Ruim vijftien jaar geleden kwam er al een soortgelijk verzoek van een discounter bij de gemeente binnen. Dat werd destijds afgewezen vanwege de aanwezigheid van twee andere supermarkten in de dorpen Waardenburg en Haaften. De komst van een derde supermarkt zou ongewenste concurrentie op gang brengen. De gemeenteraad oordeelde in 2011 nog dat detailhandel in Klingelenberg is toegestaan, maar dat dit niet geldt voor een supermarkt. Als de raad hierover van gedachten verandert moet eerst het bestemmingsplan worden aangepast.

Adviesbureau Seinpost deed onderzoek naar de haalbaarheid van een discounter en claimt dat deze veel kans van slagen heeft. Inwoners van Neerijnen die goedkoop hun boodschappen willen doen zijn nu nog aangewezen op winkels buiten de gemeente. Volgens Seinpost zijn er doublures in het huidige aanbod vanwege de aanwezigheid van twee COOP-supers en Troefmarkten die beide in het 'duurdere' segment opereren. De komst van een prijsvechter betekent daarentegen een aanvulling van het aanbod.
Volgens Seinpost is het verder nog maar de vraag of de kleinere supermarkten op de langere termijn bestaansrecht hebben. Bijkomend voordeel is dat Tuil en de nieuwbouwwijk Klingelenberg de beschikking zouden krijgen over een eigen supermarkt. De ligging langs provincialeweg N830 en naast bedrijventerrein Slimwei zorgen voor een extra aanzuigende werking. De ontwikkelaar in Klingelenberg wil andere detailhandelsbranches toevoegen zoals een drogisterij, slijterij, groenteboer, kaas- en notenwinkel en/of horecazaak.

De gemeente ziet wel een gevaar in de mogelijke komst van een Lidl-vestiging in Zaltbommel. Hier zijn plannen om bij de discounter ook een fastfoodketen en een benzinstation toe te voegen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden