Afbeelding
Foto: ingimage

Voorlopig geen kringloopbedrijf Avres in Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

Algemeen 261 keer gelezen

REGIO • De plannen van het regionale werk-leerbedrijf Avres om in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden een grootschalig kringloopbedrijf op te zetten, zijn in de ijskast gelegd.

Dat meldt wethouder Arie Donker aan de gemeenteraad van Zederik. 'Avres heeft besloten om de aanbestedingsprocedure voor het opzetten van een kringloopbedrijf formeel te beëindigen.'

Avres nam in 2016 het initiatief om een grootschalig kringloopbedrijf in de streek te realiseren. Het belangrijkste doel was arbeidsplaatsen te scheppen voor klanten van Avres, voor wie directe plaatsing bij een reguliere werkgever (nog) een stap te ver is. Het gaat daarbij om werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Offerte
Drie partijen gaven aan om als ondernemer de regionale kringloopbedrijvigheid te professionaliseren. Avres stelde daarop een bestek samen, maar geen van de drie partijen diende vervolgens een offerte in. 'Wel hebben zij los van elkaar laten weten nog steeds geïnteresseerd te zijn in het realiseren van een groot kringloopbedrijf in de regio.'

Ondanks het formeel beëindigen van de aanbestedingsprocedure blijft Avres openstaan voor gesprekken met partijen die wel een kringloopbedrijf op willen zetten, waarbij wordt voldaan aan de voorwaarden die het werk-leerbedrijf in het bestek noemt.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden