• De Highland Games waren vorig jaar in Leerbroek.
• De Highland Games waren vorig jaar in Leerbroek.

Highland Games Zederik weer in Lexmond

Algemeen 229 keer gelezen

LEXMOND • De Highland Games Zederik keren dit jaar op zaterdag 19 augustus terug naar Lexmond. Opgeven voor dit jaarlijkse evenement is inmiddels mogelijk.

Aanmelden kan als dames-, heren- of als gemengd team (6-8 personen) via www.highlandgameszederik.com/inschrijfformulier. Vrijdag 18 augustus zijn tijdens de Lexmondse feestweek de Kinder Highland Games. Ook jeugdeams (6-10 jaar, zes personen) kunnen zich aanmelden.

"Na vier jaar op een rij groeit de belangstelling van zowel de deelnemers als de toeschouwers", vertelt Ralph Alting, één van de organisatoren. "Ook de sponsors die dit evenement mede mogelijk maken tonen hun interesse. De groei komt door de geweldige sfeer en het volledige programma. Ook voor de supporters en de bezoekers is er veel vermaak. We verwachten er dit jaar, zeker omdat we terug zijn op het Lexmondse honk, extra veel van."

Inspiratie
De organisatoren van de Highland Games Zederik zijn eerder dit jaar naar Schotland geweest om inspiratie op te doen. Want ondanks het feit dat de spelen in de Vijfheerenlanden plaatsvinden, is de sfeer onmiskenbaar Schots. "Onder andere de locatie en aankleding zijn enorm belangrijk, aangezien de omgeving in het karakter van de Highland Games moet passen. Naast de krachtspellen van afgelopen jaren is er dit jaar extra aandacht voor behendigheidsspellen die we in Schotland hebben gezien. Er komt dit jaar een nog mooier Schots sausje overheen."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden