• Deelnemertjes aan de start bij Dikke Banden Race.
• Deelnemertjes aan de start bij Dikke Banden Race. Foto: Patrick Balleur

37ste Dikke Banden Race in Rhenoy

Algemeen 592 keer gelezen

RHENOY • Wethouder Niko Wiendels gaf zaterdagmiddag het startschot voor de deelnemers aan de eerste categorie van de 37ste Dikke Banden Race in Rhenoy. Hij blikte en passant vooruit op de aanstaande gemeentelijke fusie.

Vooraf gaf Niko Wiendels, ook ambassadeur van de Betuwse 11 Dorpentocht, desgevraagd aan wat de aanstaande herindeling voor lokale evenementen als de Dikke Banden Race van Rhenoy gaat betekenen. Alleen maar goed nieuws, aldus de wethouder. "In een grotere gemeente zullen Geldermalsen en zeker Rhenoy, als sportief hart van Nederland, beter ondersteund kunnen worden, niet alleen met middelen maar ook met geld."

Frank Koelen, directeur van basisschool De Bloeiende Betuwe, gaf bij de tweede categorie van de Dikke Banden Race het startschot. In zijn gesprek dankte Koelen later stichting Wielerronde Rhenoy voor hun ondersteuning bij het realiseren van een nieuw kleuterplein bij de basisschool in Rhenoy. Ook was hij verheugd over de grote deelname vanuit zijn school. Het deelnemersveld voor deze editie van de Dikke Banden Race was wel kleiner dan vorig jaar. Het maakte wel dat de jongens en meisjes die aan de start verschenen, extra gemotiveerd waren. En zoals wethouder Wiendels het voorafgaand aan de start reeds zei: "Ook Tom Dumoulin en Marianne Vos zijn ooit zo begonnen, dus zet hem op!"

De deelnemers van de eerste categorie vertrokken voor twee ronden. Het viel niet mee om in de tropische weersomstandigheden een felle strijd te leveren maar dat gebeurde toch. Luuk Versteegh uit Rhenoy nam na één ronde een lichte voorsprong op Rens Kool uit Beesd, die als tweede aan de laatste ronde begon en Rick van Meenen uit Rhenoy keek voortdurend even achterom om te zien of zijn derde plaats niet in gevaar zou komen. Uiteindelijk bleek het drietal ook in deze volgorde over de finish te gaan. Beste dame in deze categorie werd Frances de Kroon uit Rhenoy.

In de tweede categorie was het al snel duidelijk dat Sven van Vuren uit Rhenoy zijn voorspelling zou gaan waarmaken. Als een ware tijdrijder ging hij drie ronden lang op kop, op ruime afstand gevolgd door Ysbrand van Zanten uit Beesd en op de derde plaats gevolgd door de beste dame van deze categorie, Feline van Steijn uit Rhenoy, die hiermee dus twee prijzen in de wacht wist te slepen.

De nieuwe landelijke sponsor van de Dikke Banden Race, Decathlon, stelde voor alle deelnemers een medaille beschikbaar. Het podium, de bekers en de bloemen, die werden uitgereikt door onze eigen 'Miss Rhenoy' Merel Gilhuis, wethouder Wiendels en directeur Koelen, waren voor de nummers 1, 2 en 3 van beide categorieën.

Meer foto's zijn op de website te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden