• 11 Dorpentocht ondanks hitte een succes.
• 11 Dorpentocht ondanks hitte een succes. Foto: Patrick Balleur

Honderden deelnemers aan Betuwse 11 Dorpentocht

Algemeen 267 keer gelezen

RHENOY • Ruim zeshonderd deelnemers trotseerden zaterdag het tropische weer om deel te nemen aan de vierde Betuwse 11 Dorpentocht. Vanuit alle delen van het land en zelfs uit België meldden de deelnemers zich aan de inschrijftafel.

Fietsers hadden de keuze uit drie afstanden: honderddertig, honderd of vijftig kilometer lang. Veel deelnemers gaven bij hun 'officiële startmoment' wel aan dat zij inderdaad iets vroeger dan anders wilden vertrekken in verband met de verwachte warmte. Gek genoeg bleek bij terugkomst dat dit een minder grote rol had gespeeld. "De warmte viel erg mee, we hadden veel meer last van de harde wind", aldus de eerste binnenkomers. Maar aan de deelnemers die later op de dag binnenkwamen was duidelijk te zien en te horen dat ook de warmte hen had gesloopt. Bij hen was het: "Nu eerst een lekker slokje drinken op het terras!"

De Betuwse 11 Dorpentocht werd georganiseerd door stichting Wielerronde Rhenoy en wtc De Lingerenners. Met hulp van heel veel vrijwillige krachten. "Zonder de inzet van de vele vrijwilligers is een evenement van dit formaat onmogelijk. Wij zijn ontzettend blij en trots dat het ook dit jaar weer een groot succes is geweest'', aldus Klaas van Leeuwen namens de organisatie. Bij terugkomst van de deelnemers werden ook 'Miss Rhenoy' Merel Gilhuis en haar helpers overladen met complimenten over de fietstocht. "Wij komen graag volgend jaar weer!", was ook dit keer weer een veel gehoorde opmerking. En dat komt goed uit, want de organisatie is van plan het eerste lustrum van de Betuwse 11 Dorpentocht groots te gaan vieren.

Meer foto's zijn op de website te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden