• Jurgen Duijster van Transfer Solutions koopt 150 Glasloten van Adrie Kleppe (Savel) (foto: Hans van Vrouwerf).
• Jurgen Duijster van Transfer Solutions koopt 150 Glasloten van Adrie Kleppe (Savel) (foto: Hans van Vrouwerf).

Serious Request Leerdam in een nieuw jasje

Algemeen 634 keer gelezen

LEERDAM • Glaskunstenaars hebben voor Serious Request Leerdam tien bijzondere glaskunstwerken beschikbaar gesteld. Deze worden verloot tijdens de actie in december. Dus: allemaal loten kopen, mensen.

Serious Request Leerdam ondergaat dit jaar een metamorfose. Het Leerdamse Glazen Huis komt dit jaar sowieso naast de Glasblazerij te staan. Dit onderstreept ook de steun die het evenement dit jaar krijgt van het Nationaal Glasmuseum, de Glasblazerij, Royal Leerdam Crystal en de glasgallerijen. Ze stelden allemaal kunstwerken beschikbaar. Deze verbondenheid is niet heel gek, gezien het thema van dit jaar: longontsteking. 3FM Serious Request zamelt geld in om kinderen in arme plattelandsgebieden die kampen met longziekte te helpen met een goede behandeling. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking, het is wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van vijf jaar en jonger. Glasstad Leerdam voelt zich verbonden met dit goede doel, immers: zonder gezonde longen, geen glaskunst.

Ondernemers en particulieren worden opgeroepen om zoveel mogelijk Glasloten te kopen - tien euro per stuk - om de verloting tot een succes te maken. Ondernemersvereniging Leerdam (LOV) en ondernemersvereniging Savel maken zich sterk om zoveel mogelijk loten te slijten aan 'hun' ondernemers. Jurgen Duijster van Transfer Solutions gaf onlangs het goede voorbeeld: hij nam tijdens het evenement Klinkend Glas al meteen 150 loten af voor zijn medewerkers.


Bewust
Organisator Thijs van der Linden die namens Team2015 alweer voor het vierde jaar één van de kartrekkers van het initiatief is, vertelt enthousiast: "Het is mooi om te zien dat iedereen die iets met glaskunst heeft in Leerdam, zich heeft geallieerd aan deze actie. En wij willen mensen dan ook oproepen om vooral loten te kopen, met elk lot maak je tien keer kans op een glasstuk. Dus voor tien euro, koop je ook tien kansen." De kunstwerken worden tijdens de actie verloot. Serious Request Leerdam gaat donderdag 8 december van start. Wederom sluiten drie Leerdammers zich op in een Leerdams Glazen Huis. Twee namen zijn al bekend: Marc de Jong en Jonathan de Visser. Een derde durfal wordt nog gezocht. Thijs: "Iedereen mag zich nog aanmelden via info@team2015-leerdam.nl. Je moet goed tegen weinig slaap en weinig eten kunnen. En een beetje gezellig zijn natuurlijk." Zelf heeft Thijs ook meerdere keren in het Leerdamse Glazen Huis gezeten. "Het is goed te doen en het maakt je erg bewust van wat weinig eten met je doet."

Thijs houdt zich dit jaar vooral bezig met de coördinatie van het project. En dat betekent ook: mensen naar het Glazen Huis lokken. "Ondanks dat we nu iets uit het centrum staan, denk ik dat het een goede locatie is. Intiemer, gezelliger dan het Kerkplein." De volledige invulling is nog niet bekend, maar sowieso zijn er verschillende muziekoptredens verspreid over de dagen. En wellicht wat sportieve activiteiten. "We willen sowieso de link tussen glas en longen zo groot mogelijk maken. En de slogan 'Kom over de brug voor Serious Request' kan je met onze nieuwe locatie ook mooi uitbuiten." Zijn ambitie: "Minimaal vijfduizend euro ophalen, maar ik ben vooral gelukkig als het gewoon een geslaagd evenement wordt." Mensen die doneren, kunnen er zeker van zijn alle ingezamelde euro's naar de 3FM-actie gaan. "Dit kan omdat Team2015 een deel van de actie zelf financiert en verder krijgen wij veel steun van de lokale ondernemers." Traditie is inmiddels dat de organisatoren van Serious Request Leerdam het opgehaalde geld zelf naar het échte Glazen Huis van 3FM brengen. "Dat doen we altijd verkleed. We weten alleen nog niet hoe we dit jaar verkleed gaan."

Particulieren, ondernemers, verenigingen of scholen die Serious Request Leerdam willen helpen door het organiseren van een eigen activiteit, kunnen zich melden via info@team2015-leerdam.nl. Via dit e-mailadres kunnen ook Glasloten besteld worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden