Logo hetkontakt.nl/leerdam
 • Alles
 • (1)
  Muziek
 • (2)
  Film
 • (14)
  Evenement
 • (2)
  Algemeen
 • (1)
  Cursus-Workshop
 • (9)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Inloop-Opendag

Jaarmarkt Heukelum

zaterdag 15 juni 9:00 uur

Foto: aangeleverd

9:00-17:00, Heukelum, oude dorpskern. Antiek-, curiosa- en oude ambachtenmarkt met ruim 240 kramen. Net als alle andere jaren zijn er op het Kerkplein diverse activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen gratis gebruik maken van springkussens, ze kunnen tolletjes maken, zich laten schminken, glitter tattoos laten zetten, haren vlechten, voor de oudere kinderen is er een sweeper. De ouders kunnen heerlijk plaats nemen op het terras terwijl de kinderen zich prima vermaken. De kleedjesmarkt voor de kinderen vindt dit jaar voor het eerst plaats op een nieuwe locatie; op de Groenewal.

Behalve diverse bandjes die over de markt 'dweilen' is er dit jaar voor het eerst ook een groot muziekpodium waarop divers jong talent uit Heukelum en omgeving hun muzikale talenten laten horen. Na een eerste ontmoeting besloten de artiesten dat het nóg leuker zou zijn om echt samen te spelen onder één naam. Al snel werd de naam 'Tegen Betuweten in' geboren. Deze formatie is voor het eerst samen te zien en te horen op de jaarmarkt in Heukelum. Door de diversiteit aan leeftijden, persoonlijkheden en smaken lopen de nummers die gespeeld gaan worden uiteen van; pop, (classic/soft) rock tot dance en country.

In de Molenstraat zijn diverse oude trabantjes te bewonderen, op de Gragtdijk is een levende dierenstal, en bij het muziekplein is een terras vol met eet kraampjes en foodtrucks. 

De kerk van Heukelum is van 11:00 tot 14:00 uur open voor het publiek. Regelmatig zullen tijdens die uren de klanken van het prachtige Batz-orgel te horen zijn. Van 12:00 tot 13:00 uur vindt er in de kerk een ontmoeting en samenzang plaats.

De toegang tot de markt bedraagt 1,50 euro per persoon, kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis het terrein op.

Meer informatie: www.jaarmarktheukelum.nl


deel deze activiteit