Afbeelding

Badmintonners komen terug uit verloren positie

Sport 167 keer gelezen

OOSTERHOUT/LEERDAM • De badmintonners van BCL sleepten er zaterdag een gelijkspel uit in het uitduel tegen Oosterhout: 4-4.

Maar daar zag het in de eerste vier wedstrijden niet naar uit. Jan Peter Sprong en Jelmer Agema liepen in de herendubbel tegen het eerste verliespunt op. Ook de wedstrijd van Chrystel Vink (invaller voor Nathalie van 't Pad) en Meltem van 't Pad ging verloren.

Eerste heer Jelmer Agema had het eveneens erg moeilijk in zijn singel. De heer wist goed antwoord te geven op Jelmer zijn lengte. Er was een drie setter nodig om te bepalen wie er zou winnen, maar die ging nipt verloren. Ook Meltem van 't Pad speelde technisch sterk, maar haar ballen belandden net iets te vaak buiten de lijnen.

Ommekeer
Jeffrey van Luijn zorgde voor de ommekeer. Hij pakte in drie spannende sets het eerste punt voor Leerdam. Crystel Vink liet haar tegenstandster alle hoeken van het veld zien. Ze bleef rustig en pakte het tweede punt voor Leerdam. Het samenspel tussen Jan Peter Sprong en Crystal Vink verliep vlekkeloos. Crystel legde alles goed weg, waarop Jan Peter kon scoren. Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad sleepten er een driesetter uit, waarin ze rustig bleven en wonnen.
Komende zaterdag speelt het team thuis tegen de Zwaluwen 3, aanvang 16.00 uur.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden