Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Heren Servia verliezen door 'eigen fouten'

Sport 52 keer gelezen

HAARLEM/VIANEN • De volleybalheren van Servia verloren zaterdag in Haarlem met 3-2 van het eerste herenteam van Spaarnestad. De Vianezen waren zeker niet kansloos, maar maakten teveel 'eigen fouten'.

Servia startte goed. Vanaf het begin was de servicedruk prima op orde. Door een sterke serie van Spaarnestad ging de score gelijk op. Aan het einde van de set kon Servia het verschil maken en sloot de set winnend af: 25-27.

De tweede en derde set waren redelijk vergelijkbaar met de eerste set. Spaarnestad ging beter spelen en kwam eenvoudiger tot scoren. De mannen van Servia maakten te veel eigen fouten en verloren beide sets: 25-20 en 25-19.

In de vierde set werd gestart in een gewijzigde opstelling. Yme Veenje verving Rik Meuleman en viel goed in. Yme Veenje bracht vooral aanvallend nieuw elan. Vanaf het begin werd er een marge opgebouwd en die voorsprong werd niet meer weggegeven: 21-25.

Servia had in de vijfde set al snel een voorsprong van twee punten. Richting het einde van de set verloren de mannen van Servia de grip op de set en verloren daardoor alsnog de wedstrijd. Het gevoel overheerste dat er te veel eigen fouten zijn gemaakt en dat er meer in had gezeten. Positief was overigens wel de rol van libero Dwight Hol. Hij speelde een goede wedstrijd.

Dames
Met slechts vijf trainingen en drie oefenwedstrijden in de benen wisten de Viaanse dames op zaterdag 21 september met 4-0 te winnen van ZVH dames 2 uit Zevenhuizen. De eerste en tweede set eindigden in 25-19 en de derde en vierde set in 25-15. Het damesteam bestaat nog uit zes speelsters van het vorig seizoen. Aangevuld met twee dames uit het tweede: Ilse Peek (midden) en Hannah van Spanje (libero). Verder zijn er drie dames van buitenaf: Thirza Blankenstijn (midden), Bente van Oosterom (dia/buiten) en Wies Westerhout (buiten).

Zaterdag 5 oktober speelt Servia thuis tegen Jupiter dames 2. Aanvang 12:30 uur.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden