Overtuigende zege WHV-dames

Sport 118 keer gelezen

ASPEREN • De volleybaldames van WHV zijn het nieuwe seizoen gestart met een overtuigende 4-0 zege tegen het derde team van WIK uit Groot-Ammers.

De wedstrijd begon aan beide kanten nog wat onwennig, maar beide teams waren er duidelijk op gebrand om een goede eerste indruk achter te laten. De teams waren in het begin van de eerste set vrij gelijkwaardig aan elkaar. WIK scoorde een paar puntjes, daarna kwam WHV weer steeds dichterbij, maar WIK bleef hun kleine voorsprong behouden.

De eerste time-out werd aangevraagd door WHV, dat op dat moment 6-9 achter stond. Na een fanatieke peptalk van WHV coach Ralph Sap kwam WHV weer terug in de wedstrijd en pakte zelfs een voorsprong. Bij de tussenstand van 15-12 in het voordeel van WHV, vroeg WIK een time-out aan. WHV liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Mede dankzij knallende sprongservices van Wietske van Dortmont en slimme spelverdeling van Mirjam Steenis won WHV deze set toch overtuigend met 25-18.

Time-out
In de tweede set ging het ook lang gelijk op, maar dit keer wist WIK toch een kleine voorsprong op te bouwen. Bij de tussenstand van 16-19 in het voordeel van WIK nam WHV een eerste time-out in deze set. Toch wist WIK hun voorsprong hierna goed vast te houden.

WHV bleef tegen een achterstand aankijken (18-21) en nam nog een time-out om wat tips en tactieken door te spreken om zo de set toch nog binnen te slepen. Dit had wel veel effect en WHV scoorde een aantal slimme punten op rij.

Toen WHV te dichtbij kwam, nam WIK een time-out in de hoop het tij nog te kunnen keren. De tussenstand op dit moment was 23-22 in het voordeel van WHV. Het einde van de set werd nog erg spannend, maar toch wist WHV er net met de winst vandoor te gaan. De stand is 26-24 geworden.

Goede flow
WHV bleef in een goede flow en wist direct een voorsprong (11-6) op te bouwen in set 3 door een mooie service reeks van Mirjam Steenis. Dit zorgde al vroeg voor een time-out van WIK in deze set. Toch bleef de comfortabele voorsprong voor WHV. Aan het einde van de set vond een dubbele wissel plaats en kwam Britt van Lier samen met debuterende spelverdeelster Debora van Zandwijk uit Dames 2 het veld in. Mede dankzij hun inzet, won WHV de derde set met 25-13.

WHV wist dit sterke spel vast te houden, waardoor WIK niet meer terug kon komen in de wedstrijd. Ook in set 4 was er ruimte voor een debuut, dit keer was het de beurt aan de 12-jarige libero Annelie van Arkel. WHV won deze set uiteindelijk zeer overtuigend met 25-10, waardoor zij hun plaats bovenaan de ranglijst innamen