• De Linge/PCG begon de competitie met een forse overwinning.
• De Linge/PCG begon de competitie met een forse overwinning. Foto: Aangeleverd

Linge/PCG wint ruim bij competitiestart

Sport 117 keer gelezen

REGIO • De waterpoloërs van De Linge/PCG kwamen zaterdag goed uit de startblokken. Thuis werd met 18-7 gewonnen van ZVVS.

De heren van de Gorcums – Leerdamse waterpolovereniging hebben zich afgelopen zomer flink versterkt. En dat was zaterdag goed te merken. In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen thuis in het Gorinchemse Caribabad werd eenvoudig gewonnen van het Vlaardingse ZVVS: 18 – 7.

Kampioenskandidaat
Afgelopen zomer besloten de trainer/coaches Oscar Visser en Quint Gerdes - na bijna tien jaar actief te zijn geweest in de eredivisie - weer bij hun oude club te gaan spelen.

Met deze eredivisie-ervaring en kwaliteitsimpuls in de gelederen is de De Linge/PCG direct één van de kampioenskandidaten in de 2e divisie.

Ambitie
Dat deze ambitie terecht is, werd al meteen in de eerste wedstrijd duidelijk. ZVVS is een degelijke tegenstander, maar had weinig in te brengen. Uit de tweede lijn schoten Oscar en Victor Visser met scherp en ook midvoor Tjerk Noorduyn werd goed gevonden.

Volgende week speelt De Linge/PCG om 19:20 uur in het Gorinchemse Caribabad voor de Man-Meer!-Cup tegen het Nijmeegse Hydrofiel.

Doelpuntenmakers van De Linge/PCG: Victor Visser 5, Tjerk Noorduyn en Oscar Visser 4, Quint Gerdes 3 en Lennart van Wieren en Rimmer Genee beiden 1 treffer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden