• De senioren vermaakten zich prima tijdens de partijvorm.
• De senioren vermaakten zich prima tijdens de partijvorm. Foto: Peter Verbeek

Clinic walking football krijgt vervolg

Sportt 455 keer gelezen

LEERDAM • Het aantal deelnemers aan de clinic walking football, die zondag werd gehouden bij Leerdam Sport '55, viel wat tegen. Dat ging echter niet ten koste van de gezelligheid.

De middag begon met een uitgebreide toelichting door Joop Kols, instructeur en begeleider van zowel het Nationaal Ouderenfonds als de KNVB.

Ontstaan
Kols vertelde over het ontstaan van deze tak van sport die specifiek is bedoeld voor ouderen, over de landelijke groei en gaf bovendien uitleg over de regels. De helft van het aantal bezoekers kwam alleen voor informatie, zodat uiteindelijk acht mannen actief meededen aan de clinic.

Arsenaal
Kols bediende zich van een heel arsenaal aan leuke oefeningen, waarbij het hele lijf werd opgewarmd: dribbelen, gooien, stuiteren, passen en uiteraard alles in wandeltempo. Deze warming up was niet alleen intensief, maar ook gezellig: er werd heel wat afgelachen.

Partijvorm
Het laatste deel van de clinic bestond uit een partijvorm van vier tegen vier. Bij een hapje en een drankje werd na afloop afgesproken om door te gaan met dit initiatief, maar dan hopelijk met meer deelnemers.

De volgende training is op woensdag 25 september om 19:30 uur, eveneens op het complex van Leerdam Sport '55. Wie meer informatie wil hebben of mee wil doen, kan via 06-28574129 contact opnemen met Wout Elbertse.

Peter Verbeek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden