• WHV Dames 1 (hier op archieffoto) won met 1-3.
• WHV Dames 1 (hier op archieffoto) won met 1-3. Foto: Jeroen de Bruin

WHV Dames heeft moeite met City Bril

Sportt 238 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De dames van WHV uit Asperen traden afgelopen zaterdag aan tegen City Bril Krimpen, de hekkensluiter van de competitie. Hoewel de dames van WHV in een positieve stemming verkeerden door de overtuigende 4-0 winst van vorige week, hadden zij het moeilijk tegen het jonge team uit Krimpen aan den IJssel. Toch pakten de gasten uiteindelijk de winst: 1-3.

De eerste set begon WHV niet goed. Door de enorme hitte in de zaal in Krimpen was het lastig voor de dames om zich volledig te concentreren, waardoor ze tegen een kleine achterstand opliepen.

Een goede serviceserie van Mirjam Steenis en onnodige fouten van de tegenstander zorgden ervoor dat WHV deze achterstand in kon lopen.

Voorsprong
In de tweede set kwam WHV wel op voorsprong, maar dit was niet voor lang. Veel ballen werden uitgeslagen en er werden ook onnodige fouten gemaakt door de Asperse dames.

De gasten hadden vooral moeite met de aanval op het midden van de tegenstander. Bovendien was de servicedruk ver te zoeken.

Dreiging
Toch kregen de dames het voor elkaar om de achterstand gedeeltelijk weg te werken, mede door de goede dreiging op het midden van Esther Hoppesteyn, waardoor Wietske van Dortmont op de buitenkant vrij spel had. Ondanks de eindsprint werd de set nipt verloren met 26-24.

In de derde set herpakten de gasten zich. Coach Ralph Sap spoorde het team aan om meer energie in de wedstrijd te stoppen en dit probeerden de dames dan ook te doen.

Gewend aan de hitte
Ze werkten harder en nu ze gewend waren aan de hitte van de zaal en de lichte bal, kwam de servicepass van Natalie Smith goed aan bij spelverdeelster Mirjam Steenis.

Hoewel de tegenstander aardig bijbleef door foutjes aan de kant van WHV, drukten de Asperse dames door en wonnen de set met 19-25.

Positief
Ook de vierde set startte WHV positief. Het begin van de set verliep nog redelijk moeizaam vanwege de lastige service van City Bril Krimpen. Toch wist WHV daar van lieverlee vat op te krijgen en creëerde zo een voorsprong.

Killblocks

Door meerdere killblocks op het midden en de buitenkanten kwam de tegenstander niet meer in haar spel en dus wonnen de WHV-dames deze vierde set met 18-25.

WHV is weer te zien op zaterdagmiddag 6 april. Dan speelt men in thuisbasis De Wiel tegen Next Volley Dordrecht. Aanvang 13:00 uur.