Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Aangeleverd

HC Leerdam verspeelt kampioenschap

  •   124 keer gelezen   Sport

LEERDAM • De MA1 van Hockeyclub Leerdam verspeelde zondag door twee gelijke spelen de kans op het kampioenschap zaalhockey.

Zondag stonden er twee wedstrijden op het programma, de eerste tegen Shinty en de tweede tegen Leusden. Beide wedstrijden moesten gewonnen worden om in de race te blijven voor het kampioenschap.

Achterstand
Het liep voor de Leerdammers anders dan gepland. In het duel tegen Shinty kwamen de dames van HCL al snel op achterstand door een strafcorner die strak in de hoek werd gepusht. Toch gaf HCL zich niet gewonnen en vocht knap terug.

Dat resulteerde in de gelijkmaker: 1-1. Via een tweede strafcorner nam Shinty een 2-1 voorsprong, maar HCL kwam opnieuw terug: 2-2. Maar er moest gewonnen worden.

Om de overwinning te forceren, werd vier minuten voor tijd de keeper van HCL gewisseld voor een extra veldspeelster. De noodgreep mocht niet baten. Eindstand 2-2.

Kopie
De tweede wedstrijd tegen Leusden was bijna een kopie van de eerste. Ook hier kwam HCL al snel op achterstand en het werd zelfs 2-0. De Leerdammers behielden hun vechtlust en kwamen terug tot 2-1.

Daarna maakte Leusden 3-1, maar door goed samenspel kwam HCL toch nog langszij: 3-3. In de laatste seconde maakten de Leerdammers zelfs de 4-3. Deze treffer werd echter afgekeurd, omdat de scheidsrechter constateerde dat een speelster van HCL een overtreding had gemaakt.

Door deze gelijke spelen is de kans op het kampioenschap verkeken en speelt HCL alleen nog om de derde plaats.

Zaterdag staan de laatste twee wedstrijden in de zaalcompetitie op het programma. Op 9 maart wordt de veldcompetitie hervat.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten