• De Linge/PCG boekte een overtuigende overwinning op de nummer drie van de ranglijst. Foto: Aangeleverd

De Linge/PCG overklast tegenstander

Sport 290 keer gelezen

LEERDAM • De waterpolosters van De Linge/PCG speelden dit weekend tegen ZVL uit Leiden, de huidige nummer drie van de ranglijst. De Leerdams/Gorinchemse combinatie won eenvoudig met 10-1.

De tegenstander ging direct voortvarend van start: na tien seconden stond de 0-1 al op het scorebord. Dat was een directe wake up call voor De Linge/PCG. Het was duidelijk met welk doel de gasten naar Leerdam waren gekomen.

Twee minuten later wist Floor Groeneveld zich goed vrij te spelen en daarmee de score gelijk te trekken. Aan het einde van de periode was het al 3-1 voor het regioteam. In de tweede periode zwom Marissa Wouda alleen op het doel af, waarna zij de score uit kon breiden tot 4-1.

Snelle uitbraken
De dames uit Leiden hadden geen antwoord op de snelle uitbraken van de thuisploeg. Na een mooie aanval wist Antoinique de Joode vanuit een duel op de midvoorpositie de score op 6-1 te brengen.

In de derde periode was de thuisploeg op zoek naar de vorm van de voorgaande periodes. In deze fase wist Sybrina Lauritsen de keepster van Leiden met een strak schot te passeren: 7-1. In de laatste periode liep het bij de thuisploeg weer op rolletjes.

Na een aantal mooie reddingen van keepster Tosca Kortleve, die haar goal na het eerste doelpunt van ZVL schoon hield, kwam de thuisclub weer tot enkele snelle uitbraken. ZVL bleef hier moeite mee houden, waarna er enkele uitsluitingen volgden.

Geplaatst schot
Lisanne Plenter wist uit een man-meer situatie een mooi strak geplaatst schot achter de keepster van de tegenpartij te krijgen. Anderhalve minuut voor het einde bepaalde Merel van der Veen met haar derde goal de eindstand op 10-1.

Doelpunten De Linge/PCG: Merel van der Veen 3, Floor Groeneveld en Sybrina Lauritsen 2 en Lisanne Plenter, Marissa Wouda en Antoinique de Joode allen 1 treffer.