• De dames van WHV boekten een overtuigende overwinning.

Knappe 4-0 winst voor dames WHV

Sport 269 keer gelezen

ASPEREN • De dames van WHV wonnen zaterdag thuis overtuigend met 4-0 van Move4U uit Vlaardingen.

Door een aantal mooie acties nam WHV in de eerste set een flinke voorsprong. Esther Hoppesteyn en Lotte Kleijer vormden een sterk blok en Mirjam Steenis prikte de ballen tactisch in het veld van de Vlaardingers.

Bij 6-1 vroegen de tegenstanders hun eerste time-out aan. Daarna kwam Move4U goed terug, maar de thuisclub slaagde er toch in de set in de wacht te slepen.

Nek aan nek
De tweede set werd een nek-aan-nekrace. Irene Bijl maakte door middel van een omloop een fraaie aanval en Esther Hoppesteyn en Wietske van Dortmont maakten indruk met hun harde klappen. Het was opvallend hoe vaak beide teams deze set gelijk stonden: 9-9, 17-17 en 21-21.

De ervaren Wendy de Bie zette met haar servicereeks de tegenstander onder druk. Ralph Sap gaf Hadassa Bakker aan het einde van de set de kans de set af te maken. Ze greep die gelegenheid met beide handen aan: WHV won met 27-25.

Afstand
In de twee laatste sets zette WHV de tegenstander op grotere afstand. De dames kwamen tot gevarieerd aanvalsspel en op de servicedruk viel weinig aan te merken.

Terwijl Lotte Kleijer en Wendy de Bie prachtige ballen over het net serveerden, leek bij de tegenstander de moed in de schoenen te zakken. Ondanks een Vlaardingse time-out bij 13-2 behield de thuisclub een fikse voorsprong.

Door slimme ballen van Hadassa Bakker, Wendy de Bie en Wietske van Dortmont hield WHV de tegenstander op afstand en won met 25-13.

Geen kans
In de vierde set ging de score eerst gelijk op, maar WHV nam opnieuw een voorsprong. Hadassa Bakker bleef harde ballen slaan, waardoor de Vlaardingen geen kans meer maakten om terug in de wedstrijd te komen.

WHV won zodoende ook de vierde set met grote cijfers: 25-13.

• Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen.
100 kinderen genieten van Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen fotoserie 10 uur geleden
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 13 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 15 uur geleden