• Sanne Bijleveld werd opnieuw nationaal kampioen.
• Sanne Bijleveld werd opnieuw nationaal kampioen. Foto: Aangeleverd

Sanne Bijleveld nationaal kampioen

Sport 855 keer gelezen

AMSTERDAM • Sanne Bijleveld uit Heukelum is zaterdag voor het tweede achtereenvolgende jaar Nederlands Kampioen gewichtheffen geworden.

Afgelopen zaterdag 19 januari werd het NK gewichtheffen gehouden in Amsterdam. Tijdens dit nationale kampioenschap streden 21 vrouwen en 24 mannen om de titel. Alle deelnemers hebben zich vooraf moeten kwalificeren voor deze titelstrijd.

Bij het gewichtheffen worden twee disciplines getest: de Snatch en de Clean&Jerk. Bij de Snatch wordt de barbell in één beweging van de grond boven het hoofd getild. Bij de Clean&Jerk wordt de barbell eerst naar de schouders gebracht, waarna deze wordt uitgestoten boven het hoofd.

Robi-points
Tijdens het kampioenschap wordt in verschillende gewichtsklassen gestreden. Degene die aan het eind van de dag de meeste Robi-points (een puntentelling gebaseerd op de combinatie van lichaamsgewicht en het aantal getilde kilo's) heeft, mag zich de beste gewichtheffer of gewichthefster van Nederland noemen.

Er werd zaterdag fel gestreden om de titel. Uiteindelijk werd de Heukelumse Sanne Bijleveld voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de beste gewichthefster van ons land. Zij traint nu bij UnScared CrossFit in Utrecht, maar is destijds met trainen begonnen bij CrossFit Asperen.

Bij de mannen wist Karen Tovmasjan de meeste Robi-points te verzamelen, hij is dit jaar dan ook de titelhouder bij de heren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden