• Heren WHV naar derde plaats door winst op concurrent.
• Heren WHV naar derde plaats door winst op concurrent. Foto: Stockfoto 123RF

Heren WHV klimmen naar derde plek

Sport 159 keer gelezen

ASPEREN • Dankzij een thuiszege zaterdag is WHV opgeklommen naar de derde plek op de ranglijst. Tegen naaste concurrent Move4U uit Vlaardingen verloor WHV de eerste set. De ploeg herpakte zich goed en wist de drie volgende sets te winnen.

De start van de Asperense mannen was niet best. Zowel passend als aanvallend oogde het spel stroef en onzeker. De gasten zaten die eerste set een stuk beter in hun spel. WHV wist vooraf dat ze Move4U onder druk moesten zetten met een goede service.

Aanvalskracht
Dit omdat ze bij een goede pass over voldoende aanvalskracht beschikken om de side-out te spelen. Dat lukte te weinig, waardoor Move4U weinig moeite had om tot scoren te komen. Daarnaast stuitte WHV die eerste set vaak op de blokkering van de tegenstander.

Vanaf de tweede set gooide WHV de schroom van zich af. De service ging beter draaien en de passing kwam beter aan bij spelverdeler Niels Reder, zodat die vaker zijn middenspelers kon gebruiken. En Move4U had moeite met de snelle middencombinaties met Wildrik van de Plassche.

Meer ruimte
Door de dreiging op het midden ontstond er ook meer ruimte op de buitenkant. Waar de eerste set met 17-25 werd verloren, ging de tweede set met dezelfde cijfers naar WHV.

In de derde en vierde set golfde het spel op en neer. WHV stond meestal aan de goede kant van de score, maar kende ook fasen waarin het moeizamer ging. Zo bleven beide sets toch nog lang spannend. Uiteindelijk wist WHV de sets met 25-23 en 25-22 in Asperens voordeel te beslissen.

Concurrentie
Door deze overwinning staat WHV derde met drie punten achterstand op de nummer twee en zeven op nummer één. De concurrentie hijgt WHV echter in de nek in een competitie waar het alle kanten op kan.

Vrijdag gaat WHV op bezoek bij Sliedrecht Sport, de nummer tien van de ranglijst.