Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Barrie Muilwijk, Bastiaan de Leeuw en Corine van Laar omarmen het initiatief.
• Barrie Muilwijk, Bastiaan de Leeuw en Corine van Laar omarmen het initiatief. (Foto: Peter Verbeek )

Tennisclubs introduceren Lingecup

  •   659 keer gelezen   Sport

LEERDAM • Met de bedoeling om het jeugdtennis een impuls te geven hebben vier regionale tennisverenigingen de koppen bij elkaar gestoken. Voortaan worden hun open jeugdtoernooien aan het einde van het seizoen afgesloten met de strijd om de Lingecup.

"Tennisclub Leerdam heeft het initiatief genomen om met naburige tennisclubs te brainstormen over het jeugdtennis", vertelt Bastiaan de Leeuw. "Vertegenwoordigers van onze club alsmede van tennisclub De Belt (Heukelum), tennisvereniging Rhelico (Rumpt) en gemengde tennisclub Overwaard (Gorinchem) zijn vorig jaar december voor de eerste keer bij elkaar gekomen. Graag hadden we daar meer verenigingen bij betrokken. Er zijn er genoeg in de directe omgeving, maar die hebben allemaal zó weinig jeugd dat ze daar geen open toernooi meer voor organiseren."

De bijeenkomsten hebben er toe geleid dat voor alle jeugdleden die aan drie van de vier open clubtoernooien hebben meegedaan een afsluitend Masters-toernooi wordt georganiseerd. Dat betreft allereerst de categorie enkelspel Groen (jongens en meisjes die tennissen met zachtere en langzamere ballen) alsmede de categorieën enkelspel Geel tot en met 14 en tot en met 17 jaar. "Omdat de vier clubs allemaal aan of in de buurt van de Linge liggen hebben we er als prijs de Lingecup aan gekoppeld", zegt Barrie Muilwijk (tc De Belt). "Van het Lingecup weekeind, dat op 10 en 11 november wordt gehouden bij tc Leerdam, willen we twee leuke dagen maken waar naast tennissen ook wat andere activiteiten worden gehouden. Alle spelers die in hun categorie bij de laatste vier eindigen gaan strijden om die nieuwe wisseltrofee en een aantrekkelijke, tennis gerelateerde hoofdprijs. Jeugdleden van andere dan de vier genoemde tennisclubs die ook drie keer hebben meegedaan krijgen eveneens een uitnodiging voor dat Masters-toernooi. Voor degenen die eerder dan de halve finales zijn uitgeschakeld, maar wél aan drie toernooien hebben meegedaan, organiseren we wedstrijden in de mix, enkel- en dubbelspel. En ook zij kunnen ook mooie prijzen winnen."

De vier tennisclubs hebben niet de illusie dat ze de impasse een halt toe kunnen roepen. Ze zijn zich er echter terdege van bewust dat, als ze niets doen, ook hun jeugdtoernooien op termijn door gebrek aan deelnemers van de kalender zou kunnen verdwijnen. Het eerste jeugdtoernooi wordt van 4 tot en met 10 juni gehouden bij tc Leerdam. Daarna volgen tv Rhelico (22 tot en met 29 september), tc De Belt (8 tot en met 14 oktober) en gtc Overwaard (17 tot en met 21 oktober). Als initiatiefnemer mag tc Leerdam de organisatie van het eindtoernooi op zich nemen. Mocht dat een succes worden dan zal het finaleweekeind in de toekomst rouleren.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }