Logo hetkontakt.nl/leerdam
Felix Strategier en Boudewijn Rikmenspoel spelen 'Het Huwelijk'.
Felix Strategier en Boudewijn Rikmenspoel spelen 'Het Huwelijk'. (Foto: aangeleverd)

Theatergroep Flint presenteert 'Het Huwelijk'

  •   111 keer gelezen   Evenement

BEESD • Theatergroep Flint speelt op zaterdag 13 juli de première van 'Het Huwelijk' in Beesd. Het stuk is een lofzang op het geluk dat het huwelijk ons pleegt te bieden.

Felix Strategier en Boudewijn Rikmenspoel speelden vorig jaar de voorstelling 'Victoria'. Na dit succes gaan ze dit jaar met de woonwagens door het land trekken om de nieuwe voorstelling 'Het Huwelijk'te spelen. Het gelijknamige gedicht van Willem Elsschot is hiervoor een onuitputtelijke inspiratiebron geweest. De fameus orgelende accordeon van Felix Strategier begeleidt twee heren in deze Hoogmis.

Het is een koninklijke voorstelling met muziek en poëzie van onder andere Herman de Coninck, Antjie Krog, Slauerhoff, Hans Lodeizen, Behr, Ingrid Jonker en Willem Elsschot. En natuurlijk teksten van Rikmenspoel en Strategier. Soms heftig en aangrijpend, maar vaak vol humor en zelfspot, het huwelijk zelf kent immers gelukzalige momenten en grauwe dieptepunten. Naast lof klinkt er ook ruimschoots misère door, geluk laat zich niet zo makkelijk vangen.

De première is op 13 juli om 20:30 uur op de locatie Chateau Deux Chevaux  op de Achterstraat 38 te Beesd. 

Kaarten en meer info via www.theatergroepflint.nl.

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten