Eenvoudige thuisoverwinning WHV

Algemeen 51 keer gelezen

ASPEREN • De Asperense volleyballers kenden afgelopen zaterdag een relatief eenvoudige middag. RVC Libanon uit Rotterdam was op bezoek in de Asperense sporthal. De bezoekers konden aanvallend niet echt een vuist maken. Met 4-0 pakte WHV dan ook de volle winst en daarmee bekleedt de ploeg voorlopig de eerste plek op de ranglijst. En daarmee kent de Asperense equipe vooralsnog een prima seizoenstart.

De eerste drie sets verliepen eenvoudig voor de Asperense ploeg. De servicedruk was opnieuw goed op orde en zorgde ervoor dat de tegenstander moeite had om de sideout te spelen. Elke set waren er wel enkele directe servicepunten. Daarnaast pakte WHV ook met de blokkering punten en stond de verdediging paraat om de ballen vanuit het achterveld op te pakken.

De Asperense aanval functioneerde daarentegen prima. Harde ballen werden afgewisseld met tactisch geslagen aanvalsballen en zowel op de midden als op de buitenkant had spelverdeler Niels Reder scorende spelers tot zijn beschikking. En zo kwam WHV met 25-15, 25-16 en 25-11 gemakkelijk op een 3-0 voorsprong.

Concentratie
De vierde set kostte wat meer moeite. De concentratie werd langzaam minder en er slopen wat slordigheden in het spel. Ook de service werd net iets minder moeilijk en ging af en toe fout. RVC kon daardoor lang bijblijven.

Toen de bezoekers boven de 20 kwamen zag coach Peer de Jong zich zelfs even genoodzaakt om de eerste time-out van de wedstrijd te nemen voor WHV. Dat had het gewenste effect. De tegenstander serveerde fout na de time-out en de Asperense volleyballers konden het karwei daarna met 25-22 afmaken.

Dankzij deze overwinning klimt de ploeg nu naar een eerste plek op de ranglijst. Met nog slechts drie gespeelde wedstrijden zegt dat nog niet alles maar het is in ieder geval een mooie start.

De Asperense mannen hebben nu een vrije zaterdag waarna op 2 november de thuiswedstrijd tegen OKK'70 uit Hardinxveld, de huidige nummer 5 van de ranglijst, op het programma staat.