Logo hetkontakt.nl/leerdam
ingezonden mededeling

Ellende door valet parking; dit mag jou niet overkomen

  •   111 keer gelezen

REGIO • De marechaussee krijgt steeds meer meldingen van mensen die gebruik hebben gemaakt van valet parking. Dit is een parkeerservice, waarbij je je auto kan achterlaten en de bestuurder het naar een parkeerplaats brengt. Bij terugkomst brengt de bestuurder je auto weer terug.

Dit ziet er wellicht ideaal uit, maar de laatste maanden zijn er steeds meer gedupeerden. De verhalen zijn niet mals: de slachtoffers krijgen plotseling boetes binnen op hun deurmat: van fout parkeren tot snelheidsovertredingen. Allemaal zijn ze ontstaan in de periode dat zij op vakantie waren. Er zijn verhalen bekend van mensen die duizenden euro's aan schade hebben! 

Ben je wel verzekerd voor de schade?
Deze mensen kunnen niet zomaar bij de verzekeraar aankloppen. Indien de Valet Parket bedrijf schade heeft veroorzaakt nadat je de auto hebt achtergelaten is het parkeerbedrijf hiervoor aansprakelijk. Het is echter lastig te bewijzen dat zij die schade hebben veroorzaakt, zeker als je er op dat moment niet aanwezig was. De enige die aanwezig was de bestuurder zelf, en die kan glashard ontkennen. 

De parkeerbedrijven zijn niet aansprakelijk voor schade op het parkeerterrein. Indien je het alsnog vergoed wilt hebben moet je hiervoor bij een autoverzekeraar aankloppen. Je maakt kans op een vergoeding indien je een WA+ of een allriskverzekering hebt afgesloten. Bij een WA beperkt casco krijg je alleen een vergoeding bij schade door weersomstandigheden als hagel en een botsing.

Ook bij een diefstal zijn de parkeerbedrijven niet aansprakelijk. Je krijgt alleen een vergoeding van de autoverzekeraar indien je een aanvullende autoverzekering hebt afgesloten. De basisverzekering WA dekt het niet. Als je het niet helemaal vertrouwt is een goede autoverzekering zeker handig! Een autoverzekering pas je wel jaarlijks aan.

Hoe voorkom je schade door valet parking
Ben je van plan om binnenkort je auto te parkeren op Schiphol en wil je malafide praktijken met valet parking voorkomen? Controleer allereerst met welke partij je zaken doet voordat je je auto gaat parkeren op Schiphol. Bedrijven horen transparant over te komen.

Vergelijk het bedrijf door de reviews te lezen. Doe dit niet op een reviewwebsite, maar kies er meerdere uit. In deze tijd van malafide valet parkingservices moeten parkeerbedrijven bewijzen dat zij betrouwbaar zijn. Zo moeten zij op de website aangeven hoeveel kilometer zij maximaal rijden en waar dat de auto geparkeerd wordt. 

 Heb je een betrouwbare partij gevonden om je auto te parkeren op Schiphol? Blijf dan niet achterover leunen! Bedenk vooraf hoe je kan bewijzen dat er schade is mocht er schade aan je auto komen. Maak bijvoorbeeld foto's van de kilometerstand en de staat van je auto.

Geef ook alleen je autosleutels af. Het is niet verstandig om een bos met sleutels, waar bijvoorbeeld een reservesleutel aan vast zit van je huis, mee te geven. Aan het parkeerbedrijf geef je namelijk je persoonlijke gegevens af. Door al je sleutels af te geven kunnen een kwaadwillende zo voor je stoep staan!

Tot slot: ga bij het parkeerbedrijf na wat de voorwaarden zijn bij eventuele schade. Het bedrijf kan namelijk een heleboel zaken uitsluiten, waardoor zij de schade niet bedekken. Wees dus goed op je hoede voordat je je auto gaat parkeren op Schiphol.

Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }