Afbeelding

Vrijwillige Bouwvakkers nemen Lingebolder onder handen

Algemeen 443 keer gelezen

LEERDAM • Een invasie van zo'n tachtig bouwvakkers van aannemer Van Hattum en Blankevoort, onderdeel van VolkerWessels, nam donderdagmiddag ASVZ zorginstelling de Lingebolder over, om gezamenlijk tientallen klussen voor de zorginstelling uit te voeren.

Rondom de 22 huizen werd allerhande onderhoud en renovatiewerk uitgevoerd. Vrijwillig en volledig in hun eigen tijd maakten de bouwvakkers zich verdienstelijk voor de cliënten, die maar wat nieuwsgierig waren naar wat er op hun terrein gebeurde. Het 'oranje leger' maakte behoorlijk indruk op de cliënten.   

In recordtempo weden afgebladderde banken en tafels geschuurd en geschilderd, schuurtjes werden opgeknapt, onkruid gewied, bloembakken en tuinmeubilair werd in nieuwe glorie hersteld of zelfs opnieuw gemaakt. Tussendoor werd door de bouwers samen met bewoners van de Lingebolder voor de inwendige mens gezorgd en/ of een rondje gefietst. 

Jaarlijks bedrijfsuitje
Elk jaar kiest aannemer Van Hattum en Blankevoort een nieuw goed doel voor haar jaarlijkse bedrijfsuitje, waar men samen met elkaar de handen uit de mouwen steekt om anderen te helpen.

Er is veel animo voor een maatschappelijk verantwoorde invulling van de dag en het zorgt bovendien voor saamhorigheid. De directie van het bedrijf staat zelf ook gewoon te zagen en te schuren. 

Bij de Lingebolder zijn veel klussen blijven liggen omdat de zorgtaken voor cliënten uiteraard prioriteit krijgen. Een instelling die de hulp van de aannemer dus zeer goed kon gebruiken. 
 

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden