• De trailer begint met een beeld van de Zuidwal en het Hofje in Leerdam.
• De trailer begint met een beeld van de Zuidwal en het Hofje in Leerdam.

'Leerdamse' Sinterklaasfilm vanaf 9 oktober in de bios

Algemeen 470 keer gelezen

LEERDAM • Begin dit jaar was Leerdam het decor voor een gedeelte van de film 'De brief voor Sinterklaas'. Een deel van het resultaat is nu te zien in de trailer. Vanaf 9 oktober draait de film in de Nederlandse bioscopen.

'De brief voor Sinterklaas' is het speelfilmdebuut van Lucio Messercola, die in Leerdam opgroeide. In februari was hij dagenlang met zijn crew te vinden in de glasstad en veel Leerdamse figuranten werkten eraan mee. Dat is terug te zien in de trailer:

Tekort aan Pieten
In 'De brief voor Sinterklaas' wordt de feestelijke aankomst van Sinterklaas overschaduwd door een gigantisch probleem: door een groot tekort aan Pieten dreigt de traditie voor eens en altijd te verdwijnen. Sinterklaas zit met zijn handen in het haar: hoe komt hij snel aan nieuwe, goede Pieten? Hij besluit een auditie te organiseren.

Hoofdpersoon Sem ziet zijn kans schoon en schrijft onmiddellijk een brief. Als hij een stoere, sterke Piet kan worden dan durven zijn pesters hem vast nooit meer lastig te vallen. Maar wat niemand weet is dat Huibert Jan en zijn 'Mammie' middels een gemeen plan proberen om de Pietendag te saboteren.

Patty Pepernoot
In de film komt ook Patty Pepernoot terug, die een belangrijke rol speelde in de Sinterklaasserie 'Het Pepernoot Mysterie' die Messercola in 2017 maakte voor Leerdam, in samenwerking met de gemeente en de ondernemersvereniging.

Bram van der Vlugt
Messercola strikte voor de film BN-ers als Lieke van Lexmond, Pamela Teves, Edo Brunner, Chris Tates en Jelle de Jong. Niemand minder dan Bram van der Vlugt 'adviseerde' Sinterklaas bij zijn rol in de film. 
Het scenario werd geschreven door Trui van de Brug.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden