Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Instanties op bezoek bij bedrijven in buitengebied West Betuwe

Algemeen 259 keer gelezen

WEST BETUWE • Rust, ruimte, groen, afwisselend, agrarisch en open. Zomaar steekwoorden die allemaal van toepassing zijn op het buitengebied van West Betuwe Een groot deel van deze gemeente bestaat uit landelijk buitengebied. Een prachtig gebied om te wonen, werken en recreëren. 

Er zijn echter ook uitdagingen voor het buitengebied. Sommige agrarische bedrijfspanden komen leeg te staan. Soms krijgen ze een andere invulling, bijvoorbeeld door een winstgevende nevenactiviteit.  Er is best wel veel mogelijk, maar het beschermen van de vele kwaliteiten van het buitengebied blijft daarbij wel voorop staan.

De gemeente heeft de plicht toe te zien op het naleven van allerlei wetten en regels. Ook in het buitengebied. Bij overtredingen, ongewenste of onwettige activiteiten is handhavend optreden nodig. Dat gebeurt altijd eenduidig, efficiënt en transparant.

West Betuwe wil haar inwoners en bezoekers graag een veilige, gezonde en schone leefomgeving bieden. In samenwerking met andere toezichthoudende instanties starten er daarom binnenkort integrale controlebezoeken in het buitengebied. Dit betekent in de praktijk een bezoek aan alle (agrarische) bedrijven. Dit met als doel de feitelijke situatie zuiver in beeld te krijgen. Daar waar sprake is van ondermijnende activiteiten of strijd met wet- of regelgeving volgt actief handhaven.

Het is voor de gemeente belangrijk duidelijk zicht te hebben op welke activiteiten allemaal plaatsvinden in het buitengebied en wat de concrete aard en omvang daarvan is. De controlebezoeken, die binnenkort van start gaan, kunnen echter ook voor de betreffende bedrijven nuttig zijn. Het geeft hen de mogelijkheid om nog meer duidelijk te krijgen wat er precies in hun huidige op toekomstig gewenste (bedrijfs)situatie mogelijk is. De controleurs gaan hierover graag het gesprek aan.
 

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden