Logo hetkontakt.nl/leerdam
Op de foto van l/r wethouder Marcel Verweij,coördinator Johan van Oort, SchuldHUlpMaatje Johan Lens, administratief ondersteuner Rene Nagtegaal en voorzitter Theo Schouten.
Op de foto van l/r wethouder Marcel Verweij,coördinator Johan van Oort, SchuldHUlpMaatje Johan Lens, administratief ondersteuner Rene Nagtegaal en voorzitter Theo Schouten. (Foto: Nico Lindeman)

Wethouder Marcel Verweij zet SchuldHulpMaatjes in het zonnetje

  •   146 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Tijdens de jaarlijkse barbecue van Maatje Vijfheerenlanden, deze keer door zo’n zestig mensen bijgewoond, zette wethouder Marcel Verweij vijf leden in het zonnetje vanwege hun vijfjarige inzet voor de organisatie.

Maatje Vijfheerenlanden, in 2014 gestart onder de naam SchuldHulpMaatje Vianen, bestaat alweer vijf jaar en heeft in die periode een groot aantal inwoners geholpen bij financiële tegenslag.

De mensen die zich vanaf de start tot nu toe als vrijwilliger voor Maatje Vijfheerenlanden hebben ingezet zijn Michel Koning, Johan Lens, René Nagtegaal, Johan van Oort, Theo Schouten en Liesbeth Stoutenbeek.

Niet zonder
In de Kloostertuin in Vianen heeft de wethouder tijdens de barbecue de jubilarissen toegesproken, waarbij hij vooral de nadruk legde op de grote waarde die hun inzet biedt voor mensen in de gemeente die zich in een kwetsbare positie bevinden. De gemeente heeft daarom vanaf de start in 2014 dit initiatief, waarbij burgers belangeloos medeburgers helpen, graag gesteund.

De wethouder benadrukte dat iedereen het liefste wil dat een dergelijke organisatie niet nodig zou zijn, maar dat de praktijk laat zien dat zonder niet lukt. Ook stipte hij aan dat ondanks de huidige economische voorspoed zich nog veel mensen in een financieel wankele positie bevinden en vaak ondersteuning nodig hebben.

In zijn toespraak benadrukte de wethouder de persoonlijke kwaliteiten en inzet van de diverse jubilarissen. Daarna kregen de aanwezige jubilarissen van Jan Geereking, één van de coördinatoren van Maatje Vijfheerenlanden, een sculptuur van de beeldend kunstenaar Corry Ammerlaan.

Partners
Deze jaarlijkse bijeenkomst is ook bedoeld om de partners van de inmiddels veertig SchuldHulp­Maatjes te bedanken: dit bijzondere en vaak ook inspannende vrijwilligerswerk vraagt immers nogal wat energie en tijd, soms ook in de avonduren. Deze bijeenkomst biedt ook de gelegenheid om elkaar eens onder andere omstandigheden te ontmoeten en wat beter te leren kennen.

Vanwege het feestelijk karakter van de bijeenkomst werd deze muzikaal opgeluisterd door de troubadour Lucas Florent. Zoals gebruikelijk verzorgde slagerij de Goeij, die deze organisatie al vanaf de start een warm hart toedraagt, de barbecue voor een vriendenprijs.

Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }