} Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Glas en kunst in Leerdam.
• Glas en kunst in Leerdam. (Foto: Hans van Vrouwerf)

Vierde Nationale Glas- & Kunstdagen Leerdam

  •   354 keer gelezen

LEERDAM • De beurs voor oud en modern glas en kunst, de Nationale Glasdagen- & Kunstdagen Leerdam, wordt voor de vierde keer gehouden.

Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 september staat Leerdam in het teken van glas en kunst. Liefhebbers en verzamelaars kunnen op de glasboulevard terecht voor glas in al haar diversiteit en verscheidenheid. Op zaterdag 14 september schildert de Tjech Jirí Suchý met vloeibaar glas op panelen in de Glasblazerij.

In en rondom de Kunstplaats aan de Leerdamse Markt presenteren kunstenaars hun werk en geven demonstraties. Daarnaast zijn er zaterdag en zondag in het centrum allerlei culturele activiteiten. De toegang is gratis.

Stickers
Centrummanager Leerdam en woordvoerder Glas- & Kunstdagen Leerdam, Lidia van Ingen: "Ook deze vierde editie zijn er allerlei evenementen en activiteiten die goed aansluiten bij onze beurs. Zo zijn de Glasblazerij en het Nationale Glasmuseum open voor geïnteresseerden in historie van glas en de totstandkoming van bijzondere objecten door glaskunstenaars. Ook onze nationale trots Royal Leerdam Crystal is open. Via zogenaamde stickers op de grond zijn de verschillende locaties met elkaar verbonden."

Andere activiteiten zijn onder meer het Waterliniefestival met de Party van de Prins, de Fiepbus en een Syrische glasblazer die op straat demonstraties geeft.

Tijdens het weekend van de beurs is het Open Monumentendag, waarbij het Hofje van Mevrouw Van Aerden, de Christelijke Gereformeerde Kerk, de Grote Kerk met een expositie van kunstschilder Willem van Hoogdalem, het Oude Raadhuis met foto's van huwelijksvoltrekkingen uit vervlogen tijden en de RK Kerk Maria Onbevlekt Ontvangen. Meer informatie: glasdagenleerdam.nl.

Marjo van Andel
Redacteur van Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten