Afbeelding

Moestuinjam Mariënwaerdt is de lekkerste

Algemeen 253 keer gelezen

BEESD • De biologische aardbeien moestuinjam van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is onlangs door de Telegraaf verkozen tot de lekkerste aardbeienjam van Nederland.

Het landgoed is er trots op dat haar aardbeienjam 'kwam, zag en overwon', zoals beschreven in de krant. Hoogstwaarschijnlijk is dit te danken aan de nieuwe receptuur van de moestuinjams. Alle jams hebben nu een vruchtgehalte van minimaal zeventig procent. Dit houdt in dat het suikergehalte ruim gehalveerd is en de pure smaak van het hoogwaardige, biologische fruit veel beter naar voren komt.

Naast de verandering in receptuur, krijgen de Moestuinjams vanaf begin oktober een nieuw 'jasje'. Het potje wordt iets kleiner en de vormgeving van het etiket is aangepast aan de nieuwe huisstijl van het landgoed. Op veler verzoek zal dan ook een tweetal nieuwe smaken worden geïntroduceerd: puur frambozen en bosvruchten.  

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt
Heerlijkheid Mariënwaerdt is een familielandgoed van ruim 900 hectare aan de rand van het Betuwse dorp Beesd. Het landgoed bestaat sinds 1129 en is al sinds 1734 van dezelfde familie.

De landbouw op Heerlijkheid Mariënwaerdt  is geheel biologisch. Van de fruitoogst worden delicatessen en sappen huisgemaakt, naar oude familierecepten. De biologische melk van de veestapel wordt in de eigen kaasmakerij verwerkt tot biologische Landgoedkaas. De opbrengst van deze producten draagt bij aan de instandhouding van het landgoed. 

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden