Foto: Aangeleverd

'Antiek is allesbehalve stoffig en saai'

  •   690 keer gelezen

HELLOUW • Krista van Oudheusden start in september een hippe antiekwinkel in een fraai verbouwde schuur in Hellouw: AtKris Arts & Antiques.

Het draait niet alleen om antiek, benadrukt Krista. "We combineren het antiek met moderne kunst en leuke hebbedingetjes en willen daarmee laten zien dat antiek alles behalve stoffig en saai is, maar juist mooi staat bij een modern interieur."

"Jonge mensen hebben toch nog vaak het idee dat antiek iets is voor oudere mensen. En ze denken bij een antiekwinkeltje aan een donker winkeltje met heel oude spullen. In mijn winkel wil ik het tegendeel bewijzen."

Roer om
Krista werkte ruim dertien jaar in een commerciële functie bij Shell, waar ook echtgenoot Roland werkzaam is. "Vorig jaar heb ik besloten om het roer radicaal om te gooien. Roland verzamelde al heel lang antiek. Maar ons huis aan de Korfgraaf stond op een gegeven moment wel heel erg vol. Toen heb ik gezegd: of je stopt hiermee of we gaan de antieke spullen verkopen."

De keuze was snel gemaakt. "Eind vorig jaar heb ik m'n baan bij Shell opgezegd en vanaf januari zijn we hard aan de slag gegaan met het opzetten van de winkel. Ik maak optimaal gebruik van de kennis van Roland, terwijl mijn voordeel is dat ik veel commerciële ervaring heb."

Website
Ze bouwde een professionele website, de schuur werd grondig verbouwd en samen bezochten ze bijna wekelijks beurzen en veilingen om antiek en mooie spulletjes op de kop te tikken.

Inmiddels is de winkel aan de Korfgraaf 31 een mooie mix van antiek, moderne kunst, lampen, kaarten, boeken en schilderijen. Krista: "Alle stukken hebben een verhaal, zijn met de hand geselecteerd, verzameld of komen uit een privé collectie. Sommige spullen zijn zo mooi, dat we ze liever zelf houden."

De antiekwinkel zal zeker reuring brengen in het dorp aan de Waal, dat verder geen winkels telt. Krista krijgt nu al veel positieve reacties. Ook de toeristen en dagjesmensen zullen graag even langskomen, verwacht Krista: "Er fietsen en wandelen veel mensen langs de Waaldijk. Ze kunnen hier rondsnuffelen, maar we schenken voor hen ook graag een kop koffie of thee met natuurlijk iets lekkers erbij."

Opening
AtKris Arts & Antique is open op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur en verder op afspraak. De officiële opening staat gepland op zaterdag 7 september. Op die dag is ook een erkend taxateur aanwezig om meegebrachte spullen van de bezoekers te taxeren. Iedereen is welkom. Vanaf volgende week vrijdag 23 augustus gaat Krista overigens al twee weken lang proefdraaien.Meer informatie via 0657840458 of e-mailadres atkrisarts@gmail.com.

http://www.atkris.com

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }