• Choerok el Bouchihati (rechts) met de groep ouders.
• Choerok el Bouchihati (rechts) met de groep ouders. Foto: SamenOpvoeden

Leerdamse moeders enthousiast over opvoedworkshop

Algemeen 239 keer gelezen

LEERDAM • Choerok el Bouchihati, werkzaam als orthopedagoog bij Maatzorg de Linge in Leerdam, heeft op basisschool de Mozaïek de workshop 'Positief opvoeden van tieners' gegeven.

Als tieners de overgang maken van kind naar volwassene, ervaren veel ouders dat ze tegendraads kunnen worden. Choerok: "Sommige ouders vinden deze verandering verwarrend en dit kan leiden tot conflicten. In de workshop komen positieve opvoedvaardigheden aan bod, die kunnen helpen om een tiener te leren meewerken. Ouders kunnen ervaringen en ideeën uitwisselen over het opvoeden van een tiener en het hanteren van ongewenst gedrag zoals het tegendraads zijn." De workshop was een initiatief van de werkgroep SamenOpvoeden.

Interactief
De moeders deden actief mee. "Ze gaven antwoord op gestelde vragen, deelden hun eigen ervaringen en gaven hun mening bij de stellingen", vertelt Choerok. "Het is een interactief programma, waarbij de moeders de ruimte krijgen hun eigen verhaal te doen of vragen te stellen. De moeders kwamen erachter dat ze al veel opvoedvaardigheden vanuit het Positief opvoeden toepasten."

Assertiever
De discussie kwam goed op gang. Verschillende wensen en ideeën zijn besproken, zoals het voorstel om als ouders meer betrokken te zijn op de school van de kinderen, assertiever te worden als ouders en zelf het goede voorbeeld te zijn voor onze kinderen. De workshop is afgesloten met een quiz, waarna iedere ouder positief werd verrast met een diploma als bewijs van de actieve deelname aan de workshop. Zowel Choerok als de deelnemers kijken terug op een gezellige, leerzame en geslaagde koffie-ochtend.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden