INGEZONDEN MEDEDELING

3 waarde verhogende maatregelen voor koopwoningen

  •   235 keer gelezen

Wil jij je woning binnenkort te koop aanbieden? In dat geval kan het interessant zijn om de waarde hiervan vooraf te verhogen met relatieve simpele aanpassingen. Steeds vaker kijkt men bij de aankoop van een woning naar de isolatiewaarde hiervan. Des te energiezuiniger een woning is, des te meer zijn mensen ook bereid te betalen. De extra investering wordt immers maandelijks voor een deel terugverdiend door de lagere energielasten. Zeker bij grotere woningen speelt de duurzaamheid van het huis een grote rol! Het verbeteren van de isolatiewaarde van je woning kan op verschillende manieren. In dit artikel zetten we drie waarde verhogende maatregelen voor je op een rijtje. 

#1: vernieuw de dakbedekking van je woning 
Een van de mogelijkheden om de waarde van een woning te verhogen, is het gebruik van een nieuw type dakbedekking. Kies bijvoorbeeld voor een groen dak, waarbij je dak bekleed wordt met verschillende soorten grassen. De wortels van de grassen kunnen de warmte in de wintermaanden vasthouden. Op deze manier neemt je energieverbruik af! Daarbij is het zomers lekker koel binnen je woning. Naast een groene dakbedekking zijn er tal van andere soorten dakbedekking met een hoge isolatiewaarde. 

#2: laat de schoorsteen vegen en onderhouden 
Om een hout- of gaskachel in huis te kunnen gebruiken, is het belangrijk om de schoorsteen regelmatig schoon te laten vegen. Een vervuilde schoorsteen kan de kans op een schoorsteenbrand aanzienlijk vergroten. Vonken vliegen vanuit de kachel op de brandbare laag, die zich op de schoorsteenwand heeft gevormd. Heb je direct een schoorsteenveger nodig? Op internet vind je verschillende partijen die je hierbij kunnen helpen. Zij kunnen de schoorsteen ook inspecteren, om te zien of er eventueel sprake is van kleine barstjes in de schoorsteenwand. Het vegen van de schoorsteen heeft tevens een positieve invloed op het rendement van je kachel. 

#3: zonnepanelen op je woning plaatsen 
Vergelijkbaar met het vervangen van de dakbedekking, is het plaatsen van zonnepanelen op je dak. Zonnepanelen zorgen dat je een deel van de benodigde energie zelf opwekt. Logischerwijs zal je energieverbruik hierdoor sterk afnemen. Tegenwoordig is het steeds interessanter om voor zonnepanelen te kiezen. Waar de zonnepanelen voorheen erg duur waren, is de gemiddelde prijs van zonnepanelen in de afgelopen jaren gedaald. Daarbij zijn de zonnepanelen te combineren met een zogenaamde thuisbatterij. Deze batterij maakt het mogelijk om de opgewekte groene stroom tijdelijk op te slaan. Zo hoef je dit niet direct te verbruiken, als je bijvoorbeeld op vakantie bent in de zomer.

Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten