Afbeelding

ChistenUnie-SGP wint met EU-verkiezingen in Vijfheerenlanden

Algemeen 313 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De lijstverbinding ChristenUnie-SGP heeft tijdens de Europese verkiezingen de meeste stemmen gehaald in gemeente Vijfheerenlanden. In totaal stemden 3.645 kiezers in de gemeente op de christelijke partijen. Dat is flink meer dan de nummer twee in Vijfheerenlanden: het CDA, die nog geen drieduizend stemmen kreeg.

De PvdA - de landelijke winnaar - kreeg 2.626 stemmen. De VVD wint het in Vijfheerenlanden nipt van Forum voor Democratie, de liberalen wisten 2.168 stemmen te vergaren. De partij van Thierry Baudet bleef haken op op 2.102. De PVV kwam in Vijfheerenlanden niet verder dan 654 stemmen. De opkomst in Vijfheerenlanden was 41,98 procent. Landelijk gezien is de PvdA met Frans Timmermans de verrassende winnaar geworden van de Europese Parlementsverkiezingen. De definitieve uitslag is te vinden op de website van gemeente Vijfheerenlanden. Daar zijn ook de uitslagen per stembureau in te zien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden