Mini-songfestivaltrofee naar Leerdamse Kristal-Glas

  •   287 keer gelezen

LEERDAM • De kleinere versie van de kristallen trofee die Duncan Laurence tijdens het Eurovisie Songfestival in de wacht sleepte, is eind deze week in de glaswinkel van Kristal-Glas te bewonderen. 

De Leerdamse glasgalerie houdt al jaren warme banden met de Zweedse kristalfabriek Kosta Boda, maker van kristallen trofee van het Eurovisie Songfestival. 

Kosta Boda maakt voor het Songfestival ook nog een kleinere versie van deze trofee, die verkrijgbaar is voor liefhebbers van over de hele wereld. Veel Nederlandse songfestivalliefhebbers en fans van Duncan Laurence wilden na de Nederlandse winst weten hoe ze deze mini-versie kunnen bemachtigen. 

Omdat er van deze kleine versie slechts tweehonderd worden gemaakt en die over de gehele wereld worden verspreid, heeft Kristal-Glas direct contact opgenomen met Zweden om er zeker van te zijn dat er ook trofeeën naar de glasstad komen. En dit is gelukt. 

"Als Leerdamse glasgalerie in de Glasstad van Nederland zijn we natuurlijk erg blij met de aandacht die dit Songfestival oplevert voor deze vorm van glaskunst en natuurlijk het oude vakmanschap", zo laat Patrick de Keijzer van Kristal-Glas weten. 

Omdat elk jaar de vlag van het organiserende land op de trofee wordt geschilderd, staat dit jaar de Israëlische vlag erop afgebeeld, volgend jaar zal de Nederlandse vlag pronken op de hoofdprijs. 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }