Logo hetkontakt.nl/leerdam

Jort Kelder en Jan van Zanen openen Landgoedkeuken van de Mariënwaerdt in Utrecht

  •   424 keer gelezen

UTRECHT/BEESD • De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen opende vorige week woensdag samen met Jort Kelder de gloednieuwe Landgoedkeuken in de binnenstad van Utrecht. Van Zanen, Kelder en barones van Verschuer arriveerden voor de gelegenheid op een authentieke oogstwagen, getrokken door een Gelders paard. De burgemeester nam een kist appels mee, als symbool voor het naar de binnenstad brengen van het buitenleven.

De Landgoedkeuken is een initiatief van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Het restaurant aan Korte Jansstraat de is dagelijks open voor ontbijt, lunch en borrel. Op het menu staan lekkernijen uit eigen bakkerij, waaronder de beroemde notentaartjes, appeltaarten en hartige taarten, broodjes, salades, soepen en tosti's, bereid met onder andere het malse rundvlees van de kudde Lakenvelders en landgoedkazen uit eigen kaasmakerij. De verschillende jams, chutneys en sauzen vergezellen de ontbijt- en lunchgerechten. Het gehele assortiment landgoedproducten is er ook te koop.

Van stichting EKO Keurmerk kreeg de familie Van Verschuer - eigenaren van de Mariënwaerdt - het gouden EKO-keurmerk uitgereikt. Dit betekent dat de Landgoedkeuken voor meer dan 80 procent biologisch is.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }