Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: A'da de Bruin

Herwijnen spaart enthousiast bakvormpjes voor schoolkinderen in Rwanda

  •   501 keer gelezen

HERWIJNEN • Zendingwerkers Martin en Marleen 't Hart kwamen woensdag langs bij de hervormde gemeente in Herwijnen, om de gemeenteleden te bedanken voor de ruim dertigduizend bij elkaar gespaarde bakvormpjes. De vormpjes werden door met name inwoners van Herwijnen gespaard via de actie van de Albert Heijn. En zijn bestemd voor schoolkinderen in Rwanda die met hulp van de letter- en cijferssets spelenderwijs kunnen leren lezen en schrijven.  

Al de gespaarde vormpjes werden uitgepakt, gesorteerd en uiteindelijk tot setjes aan elkaar geregen. Vele uren zijn gemeenteleden hier druk mee geweest. Afgelopen woensdagavond kwamen Martin en Marleen langs in Herwijnen om al een gedeelte van de verzameling mee te nemen naar Rwanda - zij waren vanwege de geboorte van een kleinzoon even in Nederland terug. Jannieke de Bruin (zij was bij alle uitpak-, sorteer- en rijgmomenten aanwezig) heeft symbolisch een apart persoonlijk setje letters overhandigd met de tekst 'Hart4Rwanda'.

Komende zomer zullen twee gemeenteleden vanuit de hervormde kerk Herwijnen ook een bezoek brengen aan Rwanda om ter plekke het zendingsproject te bekijken en ook om daar vormpjes op scholen te brengen en lessen ermee te verzorgen.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }