Foto: Mark Verwey

Rien van Doorn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

  •   450 keer gelezen

WAARDENBURG • Rien van Doorn is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd woensdag uitgereikt tijdens het afscheid van Rien van Doorn als voorzitter van FruitMasters. De FruitMasters-voorzitter kreeg de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Harry Keereweer van de gemeente West Betuwe.

Rien van Doorn wordt hiermee geëerd voor zijn betrokkenheid bij de fruitsector. Deze maand neemt Van Doorn afscheid als voorzitter van de Coöperatie Koninklijke FruitMasters na ruim 30 jaar bestuurlijk actief te zijn geweest. "Als fruitteler in hart en nieren heeft Van Doorn zich altijd met bevlogenheid ingezet voor de leden en hun coöperatie", zegt algemeen directeur Kees de Kat. 

FruitMasters dankt Van Doorn voor zijn goede en effectieve toezicht op de coöperatie. Zijn talenten werden ook buiten FruitMasters op waarde geschat. Zo was hij bestuurlijk actief bij Rijnvallei, De Nationale Cooperatieve Raad, Inova, Fruitpact, Dutch Produce Assocation/GroentenFruitHuis en Europese Fruit Cooperatie. Hij heeft daarnaast zijn maatschappelijke bijdrage geleverd aan onder andere de Rehobothschool in Geldermalsen, stichting Vrienden van Ravenstein, de gehandicapten zorginstantie Schutse en als lid van de kerkenraad was hij betrokken bij de jeugd en pastorale zorg.

Over FruitMasters
FruitMasters is de grootste fruitcoöperatie van Nederland. FruitMasters draagt zorg voor de vermarkting van het fruit van haar telers in zowel het binnenland als in het buitenland. Zo kunnen consumenten genieten van het lekkerste fruit. Al sinds de oprichting in 1904 loopt FruitMasters als specialist in hard- en zachtfruit voorop in de markt. Door als eerste te investeren in nieuwe technieken, eigen conceptrassen te ontwikkelen en altijd te streven naar een duurzamere fruitteelt.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }