Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Zo'n 350 kinderen deden mee aan de Koningsspelen.
• Zo'n 350 kinderen deden mee aan de Koningsspelen. (Foto: aangeleverd)

Gewoon nog 'Lingewaalse' Koningsspelen bij vv Heukelum

  •   179 keer gelezen

REGIO • Op de velden van voetbalvereniging vv Heukelum werden afgelopen vrijdag de Koningsspelen gehouden voor kinderen uit de voormalige gemeente Lingewaal.

Deze 'Lingewaalse Koningsspelen' - zoals de organisatie dit evenement nog steeds noemt - werden georganiseerd door de combinatiefunctionaris sport, Ans van 't Pad, van Welzijn West Betuwe en de acht basisscholen van LOGOS en O2A5. De bovenbouwleerlingen van alle basisscholen uit de kernen Vuren, Heukelum, Spijk, Herwijnen en Asperen kwamen samen om een sportieve en leuke dag te hebben. Er werden groepen gevormd, de 350 kinderen van de verschillende scholen werden willekeurig ingedeeld, zo leerden de kinderen ook leeftijdsgenootjes van andere scholen kennen.

Tijdens de Koningsspelen gingen alle groepen langs veertien verschillende spellen waaronder flag football, tennis en voetballen met een grote bal. Bij de onderdelen sprint, hordelopen en speerwerpen werd gestreden om de beste afstand of tijd. Bij het sprinten was Tonniefa Gazon de snelste van de meisjes en bij de jongens werd dat Aurelius van de Berg. De beste afstand bij speerwerpen werd gegooid door Timo van Heusden en Lieke den Besten. Matthijs Bolwijn en Amanda Kiep hadden de snelste tijd met hordelopen.

Mede dankzij de hulp van zestien studenten van het Koning Willem I college kijkt de organisatie terug op een geslaagde sportdag. "Ik heb veel positieve reacties gehad over de inzet van de studenten. Zonder hen en natuurlijk alle hulp van ouders, leerkrachten, leerlingen van Het Heerenlanden en andere vrijwilligers is het lastig om de Lingewaalse Koningsspelen te organiseren'', aldus Ans van 't Pad.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten