Afbeelding

Aanhoudingen na dodelijk steekincident in Geldermalsen

Algemeen 944 keer gelezen

GELDERMALSEN • In het onderzoek naar het dodelijke steekincident zondagmiddag op de Meersteeg in Geldermalsen, heeft de politie vanochtend twee verdachten aangehouden. Een 23-jarige inwoner van Tiel en een 47-jarige man uit Meteren. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het steekincident. Het onderzoek naar het incident gaat onverminderd voort omdat nog veel onduidelijk is. De politie roept daarom getuigen op om zich te melden.

Zondag rond 18:00 uur ging de politie na een melding poolshoogte nemen op de Meersteeg. Daar troffen agenten ter hoogte van de Plettenburglaan een ernstig gewonde man. De ambulancedienst en ook een traumahelikopter kwam ter plaatse, maar hulpverlening mocht niet meer baten. De man overleed ter plekke. De recherche is volop bezig met onderzoek.

Er werd meteen na het aantreffen van de man een onderzoek opgestart, onder andere naar de toedracht en zijn identiteit. Deze is inmiddels vastgesteld, het gaat om een 36-jarige inwoner van Beneden-Leeuwen. In de loop van de avond arriveerde een zogenaamde PD-unit. Van daaruit wordt het onderzoek ter plaatse gecoördineerd. Onder meer forensische opsporing en de recherche zijn bezig met nader onderzoek.

Na de melding van het steekincident startte de politie direct een onderzoek. Op de locatie verrichtte de forensische opsporing sporenonderzoek. Ook werd direct een buurtonderzoek verricht en met mogelijke getuigen gesproken. Uit het onderzoek kwamen deze twee verdachten naar voren. Agenten hielden hen vanochtend aan in hun woningen. Ze zijn ingesloten voor onderzoek. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd op de Meersteeg en wat daar de aanleiding voor was. Daarom gaat het politieonderzoek door. De politie hoopt dat er getuigen zijn die daarbij kunnen helpen.

Getuigen van het incident kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 4 uur geleden
• Joke in de opslag van de Voedselbank Vianen.
Joke is hét gezicht van Voedselbank Vianen: 'Doe dit met zóveel liefde en plezier' Nieuws 7 uur geleden
• Het eiland.
Nieuwbouwplannen op het Eiland in Leerdam krijgen vorm: drie woontorens met 126 appartementen Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden