Afbeelding
Foto: Remco Kaijen

Draaiorgel voor verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam

Algemeen 566 keer gelezen

LEERDAM • Hans van Kranenburg, voorzitter van stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht, maakte onlangs de bewoners van verpleeghuis Lingesteyn blij met een draaiorgel.

De bekende deuntjes van het interactieve, handgemaakte en -beschilderde draaiorgel zorgden bij de overhandiging al snel voor herkenning, vrolijkheid, gezelligheid en verbondenheid. Het orgel is voorzien van een computersysteem dat een 'orgelboek' bevat met diverse liedjeslijsten. Tevens is het mogelijk de muziek af te spelen middels het draaiorgelwiel, waarbij men zelf het tempo kan bepalen. Het draaiorgel is verrijdbaar. Op deze manier kunnen alle bewoners er gebruik van maken en plezier aan beleven. Kortom, het draaiorgel is een mooie aanvulling in de zorg voor de bewoners van Lingesteyn.

Een deel van de opbrengst van de jaarlijkse Bloemrun en Bloesemtocht gaat naar het Bloesemtochtfonds. De vrijwilligers die zich ieder jaar inzetten voor een soepel verloop van de tocht kunnen een beroep doen op dit fonds voor een goed doel van hun keuze. Een draaiorgel voor de bewoners van Lingesteyn past goed bij het bestedingsdoel van stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht, de nationale sociale hulp. Zij bieden steun aan de sociaal zwakkeren in onze samenleving; de chronisch zieke, gehandicapte en vereenzaamde mensen, ongeacht leeftijd.

De Bloesemrun en Bloesemtocht worden jaarlijks georganiseerd door de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis en de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). De voorinschrijving voor de Bloesemrun op vrijdag 12 april en de Bloesemtocht op zaterdag 13 april is alweer gestart. Inschrijven kan via de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden