Afbeelding
Foto: aangeleverd

Jonge koks koken voor bewoners Avondlicht in Herwijnen

Algemeen 434 keer gelezen

HERWIJNEN • Het kinderkookproject 'Dat SMAAKT!' is dinsdag afgesloten met in Avondlicht in Herwijnen, waar de dertien deelnemende kinderen een maaltijd kookten voor de bewoners.

'Dat SMAAKT!' is een gezamenlijk project van Welzijn West Betuwe en Lionsclub Rivierenland. Tijdens vier lessen na schooltijd zijn de kinderen uit groep 5 tot en met 8 in Herwijnen aan de slag gegaan met gezonde voeding.

Dit werd gedaan door middel van diverse spellen en het koken van recepten. Gehuld in een heuse koksmuts en sloof namen ze deel aan de lessen die werden gegeven door de combinatiefunctionarissen van Welzijn West Betuwe. Op deze manier kregen kinderen voorlichting over gezonde voeding en worden zij bewuster van hun eigen voedingspatroon. 

Als afsluiting van de kooklessen hebben de kinderen dinsdag voor 22 bewoners van Avondlicht. Zo hebben de kinderen datgene wat ze ervaren en geleerd hebben in de praktijk kunnen brengen voor een ander. Vol enthousiasme gingen de kinderen aan het werk met het maken van een hoofd- en een nagerecht. Binnen 2 uur was er kipgoulash met rijst en een fruitsalade gemaakt.  

"Het is erg lekker hoor", werd er geroepen vanuit de eetzaal. De kinderen hebben hard gewerkt en de bewoners hebben smakelijk gegeten. De kinderen kunnen trots zijn op wat ze hebben neergezet, dat geeft enorme zelfvertrouwen voor de kinderen. "Wat wás het een leuke middag, een erg groot succes!", aldus Ans van 't Pad van Welzijn West Betuwe. 


 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden