Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: aangeleverd

Sydney (17) gaat handen uit de mouwen steken in Gambia

  •   810 keer gelezen

ASPEREN • Sydney Wouters (17) uit Asperen vertrekt samen met verschillende mede-studenten binnenkort naar Gambia. Als student Veiligheid & Vakmanschap (een opleiding die jongeren klaarstoomt voor een eerste functie bij Defensie) gaat ze daar onder meer scholen helpen. De reis wordt bekostigd door sponsorgeld dat de soldaten-in-opleiding zelf door middel van acties in moeten zamelen.

"Ik wou graag iets doen voor de wereld", vertelt Sydney. Ze besloot daarom om voor de opleiding Veiligheid & Vakmanschap te kiezen. Zo kan ze iets betekenen voor de wereld. "Ik weet niet wat ik kan verwachten in Gambia, ik laat me verrassen." Ze wil daar haar steentje bijdragen en hoopt zoveel mogelijk te doen voor de mensen daar, zodat ze betere lokalen krijgen. "Niet dat de stoelen uit elkaar vallen als ze erop gaan zitten", aldus Sydney.

Een school bezoeken en zoveel mogelijk daar betekenen voor de kinderen: dat is het doel van de groep jonge studenten die maandag 4 februari vertrekt. Klaslokalen opknappen, brandputten maken en met de kinderen spelen. Dit wordt allemaal betaald van sponsorgeld. Hiervoor hebben ze allemaal al verschillende acties gehouden. "Ik heb oliebollen verkocht en een hoop collecte gelopen", vertelt Sydney met een glimlach.

Ze heeft al 500 euro ingezameld, maar ze moet nog 600 euro inzamelen. "Ik woon maar in een klein dorpje." Dat maakt het voor Sydney natuurlijk wat moeilijker. Ze is er wel bijna, maar helaas nog niet helemaal. Er is een eigen pot, voor het vliegticket, maar er is ook een pot voor de groep waar zij materialen van kopen, om zo alles op te knappen. Als zij het geld voor hun vliegticket niet zelf weten binnen te harken, wordt het uit de pot van de groep gehaald. Dat zou dan ten kosten gaan van het geld voor de materialen, dus proberen de studenten er alles aan te doen om het bij elkaar te krijgen.

Sydney steunen kan door geld over te maken op rekeningnummer NL25 RABO 0332535878, omschrijving: 'Gambia'.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }