• De kasteeltuin is vooral bekend van de pompoenenmarkt.
• De kasteeltuin is vooral bekend van de pompoenenmarkt. Archieffoto: Janneke Boogaard

Kasteeltuin Neerijnen gedupeerd door inbraak

Algemeen 339 keer gelezen

NEERIJNEN • Er is ingebroken in de schuur bij de kasteeltuin in Neerijnen. Een gecombineerde heggenschaar en bosmaaier is verdwenen, net als een grasmaaimachine, een onkruidbrander en brandstof.

Vrijwilligers ontdekten de inbraak donderdagmorgen 29 november. De verdwenen spullen en de inbraakschade leveren een kostenpost van zeker 2000 tot 2500 euro op.

Zonder subsidie
"Het lukt al jaren om zonder subsidie de kasteeltuin en ons tuingereedschap goed te onderhouden. Voor het eerst hebben wij nu met diefstal te maken en zullen wij de schade uit onze reserve moeten betalen om het tuinonderhoud goed te blijven doen", aldus een teleurgestelde Bert Vos van Kasteeltuin Neerijnen.

Boos
De vrijwilligers hopen dat donaties, giften en verkoop van producten kunnen bijdragen aan vervanging van de spullen. "Maar bovenal zijn wij heel boos over deze naargeestige diefstal en zullen we ons best doen om de tuin in het nieuwe jaar toch in zijn volle glorie te blijven tonen. Als iemand informatie of inlichtingen heeft die de politie kunnen helpen, laat hem of haar dan  alstublieft contact met hen opnemen."

Pompoenenmarkt
Al 23 jaar wordt de kasteeltuin bij het gele kerkje van Neerijnen door een groep enthousiaste vrijwilligers in stand gehouden met als jaarlijks hoogtepunt de pompoenenmarkt op de tweede zaterdag van september, die een grote schare bezoekers uit de omgeving trekt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afrit 27 naar Hagestein is komen weekend afgesloten.
Afrit 27 richting Hagestein op A27 komend weekend afgesloten Nieuws 6 uur geleden
• Ver Munnich (midden) met haar vriend en voorzitter Theo van de Water.
500.000ste passagier voor Buurtbus De Linge: 'Goed en veilig vervoersmiddel' Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Vijfheerenlanden gaat in gesprek Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden