Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: aangeleverd

Leerlingen Juliana leren alles over ondernemen op Het Heerenlanden

  •   278 keer gelezen

LEERDAM • Leerlingen uit groep 8 van cbs Juliana uit Leerdam hebben vorige week op Het Heerenlanden een workshop 'Hoe start ik een bedrijf?' gevolgd. 

Na een korte introductie, door docent Jacob Offringa van Het Heerenlanden, gingen de leerlingen onder begeleiding van de coaches: Tim van Kooten, Noâ Kleman en Merel Khader (allen leerlingen van de Vecon Business School op Het Heerenlanden) aan de slag. Eerst moesten ze als groepje een idee bedenken waarmee ze een onderneming zouden willen maken. Veel eigentijdse ideeën die deze groep aanspreekt kwamen voorbij. Zo waren er ideeën voor een nieuwe sporthal in Leerdam, kleding maken met behulp van een 3D-printer, een nieuw dierenziekenhuis, een design bureau voor hippe logo's enzovoorts.

Na dit brainstormmoment was het moment daar om dit idee verder uit te werken naar concretere plannen. Er werd hierbij ingezoomd op de marketing-mix van de nieuwe onderneming en in het bijzonder op het product, de plaats, de prijs en de promotie. Door vragen te stellen aan hun coaches en met elkaar in het groepje te overleggen kwamen er uiteindelijk hele mooie plannen op tafel. Aan het einde van de workshop moest elk groepje haar plan aan de hele groep presenteren.

Uiteindelijk besliste docent Jacob Offringa, samen met de drie coaches, welk plan het beste in elkaar stak. Het winnende plan werd het idee om een 'eetcafé' in Utrecht te beginnen, waar ze vooral ijs en chocolade van veel verschillende en hippe smaakjes zouden gaan verkopen.

Dit plan is gemaakt door: Sanne Bovens, Annelie van Arkel en Yourie van Zessen. De leerlingen en hun juf, Dorieke Bassa, waren zeer enthousiast over deze manier van kennismaken met het onderwijs op Het Heerenlanden. 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }