Afbeelding

Fietsverlichtingsactie op De Lingeborgh

Algemeen 133 keer gelezen

GELDERMALSEN • Op Lek en Linge-vestiging De LIngeborgh in Geldermalsen werd donderdagochtend een fietsverlichtingsactie georganiseerd. Met hulp van de ANWB Lichtbrigade. 

De ANWB Lichtbrigade organiseert meer dan 2.500 fietsverlichtingsacties door het hele land op basisscholen en middelbare scholen, clubs en verenigingen. Tijdens de jaarlijkse fietsverlichtingsactie op De Lingeborgh stak de vakgroep natuur-scheikunde-techniek de handen uit de mouwen om bij alle leerlingen bij de ingang van de school de fietsverlichting te controleren. Waar nodig werden de fietsen diezelfde ochtend nog gerepareerd. "Wij zien nog te vaak kinderen én volwassenen zonder licht in het donker fietsen", zegt techniekdocent Koen Sluiters. "Daarom vinden wij het belangrijk om onze leerlingen zo bewust mogelijk te maken van de gevaren. En willen wij er zorg voor dragen dat alle leerlingen van onze school goed werkende fietsverlichting hebben voordat de ochtenden weer écht donker zijn."

In de weken voorafgaand aan de herfstvakantie werd er in eerste en tweede klassen bij de natuur-scheikunde-techniek-lessen al informatie gegeven over het belang van een goede fietsverlichting. De Lingeborgh draagt het veilig deelnemen aan het verkeer door scholieren hoog in het vaandel. "Veiligheid begint altijd bij het bewustzijn van jouw eigen acties," beklemtoont Sluiters. "Hoe jij reageert op jouw omgeving. Daarbij is zicht én gehoor heel erg belangrijk."

Kort geleden organiseerde de school voor alle brugklasleerlingen ook al Fiets4Safe; een komische theatervoorsteling die kinderen op een interactieve manier laat nadenken over hun eigen gedrag in het verkeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 19 uur geleden
• Waterloop voor Ethiopië.
Basisschoolleerlingen uit de regio halen 21.000 euro op voor waterfilters in Ethiopië fotoserie 21 uur geleden
• Afrit 27 naar Hagestein is komen weekend afgesloten.
Afrit 27 richting Hagestein op A27 komend weekend afgesloten Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden