Afbeelding

Open dag bij wijngaard De Rijsakker in Rumpt

Algemeen 566 keer gelezen

RUMPT • Op zaterdag 22 september houdt wijngaard De Rijsakker - aan de Rijsakkerweg in Rumpt - een open dag. Tussen 10:00 en 17:00 uur vertellen de wijnmakers tijdens de rondleidingen alles over het telen van druiven en het maken van wijn. De verschillende wijnen, waaronder een medaillewinnende halfzoete witte wijn, kunnen ook geproefd worden. De toegang is gratis.

Ieder jaar openen door heel Nederland wijngaarden hun poorten om belangstellenden alles te vertellen over druiventeelt en het proces van wijnmaken. Wijngaard De Rijsakker in Rumpt is een van de wijngaarden die meedoet aan dit jaarlijkse wijnevenement. 

Tijdens de onlangs gehouden 'Wijnkeuring van de Lage Landen' zijn diverse wijnen van Wijngaard De Rijsakker in de prijzen gevallen. De 'Rode van Rumpt 2015' werd beloond met een zilveren medaille, en de 'Solaris 2016' kreeg een bronzen medaille. Deze halfzoete witte wijn, gemaakt van Solaris druiven, is een bijzondere wijn vanwege het hoge natuurlijke suikergehalte in combinatie met een laag zuurgehalte. Dit maakt deze wijn uitermate geschikt als dessertwijn. Naast deze wijn zijn nog diverse andere wijnen te proeven tijdens de open dag. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden