Afbeelding

Inloopavond over aanleg fietspad onder de Waalbruggen bij Waardenburg

Algemeen 176 keer gelezen

NEERIJNEN • Gemeente Neerijnen organiseert dinsdag 28 augustus een inloopavond over de aanleg van een fietspad aan de Waalbandijk in Waardenburg. Belangstellenden zijn tussen 19:30 en 21:00 uur welkom in dorpshuis De Koeldert in Waardenburg. 

Waterschap Rivierenland bereidt momenteel de versterking van de Waalbandijk tussen Tiel en Gorinchem voor. Hierbij hebben gemeenten de mogelijkheid gekregen om hun wensen mee te geven, zodat deze meteen in het projectplan ingepast kunnen worden. Overigens moeten de gemeenten hiervoor wel gewoon de realisatiekosten betalen. 

Gemeente Neerijnen kwam met de aanleg van een fietspad onder de Waalbruggen op de proppen. Door aanleg hiervan ontstaat een directe verbinding voor fietsers tussen de oost en westzijde van de spoorlijn en rijksweg A2. Ook de landbouwgronden in de Rijswaard worden zo bereikbaar gehouden.

De huidige spoorwegovergang is ongeveer 20 minuten per uur afgesloten waarbij de bellen rinkelen. Ook is er nu nog geluidshinder van de passerende treinen. De overweg is nodig om de weilanden in de Rijswaard bereikbaar te houden en wordt ook gebruikt door fietsers tussen Waardenburg en Neerijnen.

Als de spoorwegovergang niet wordt afgesloten - dit heet officieel aan de openbaarheid onttrekken - ontstaat bij openstelling van het fietspad een gevaarlijke kruising vlak bij de overweg. Dit is een ongewenste situatie, vindt de gemeente. Daarom is de aanleg van het fietspad alleen maar mogelijk als de spoorwegovergang gelijktijdig wordt afgesloten. Na het sluiten van de spoorwegovergang kan het geluidsscherm verder worden uitgebreid.

De bereikbaarheid wordt gegarandeerd door de afsluiting en de aanleg van het fietspad op elkaar af te stemmen. De werkzaamheden worden samen met de dijkversterking uitgevoerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden