Afbeelding
Foto: aangeleverd

Kunstenaars geven elkaar energie in Stroomhuis Neerijnen

Algemeen 98 keer gelezen

NEERIJNEN • Tineke van Gils (keramiek) en Linda Grool (fotografie) tonen in Stroomhuis Neerijnen werk dat speciaal voor deze expositie gemaakt is, geïnspireerd door werk van de ander.

De expositie is dagelijks behalve de maandagen geopend tot en met donderdag 26 juli van 11:00 tot 17:00 uur. Tijdens de Meet & Greet op zaterdag 14 juli, van 14:00 tot 17:00 uur zijn beide kunstenaars aanwezig. Terloops lichten zij hun werk toe en laten ze zien hoe het tot stand komt.

Beweging
Tineke van Gils: "Mijn werk moet blijvend beweging laten zien. Op het pottenbakkerswiel zoek ik de uitdaging, de verrassing die de klei mij biedt. Spanning ontstaat in wisselwerking, en dat is precies wat stroom is."

Meerdere lagen
Linda Grool: "Ik maak foto's en gebruik die om nieuw werk te creëren door meerdere lagen over elkaar te leggen. Het gevoel dat ik krijg bij het maken, of bij het onderwerp, wil ik benadrukken."

Theepotten
Tineke werkt onder andere met het porselein 'blanc de Chine'. Zij raakte op slag verliefd toen ze in het zuiden van China met dit materiaal eierschaaldun bleek te kunnen draaien. Zij maakte daar honderd unieke theepotten voor een solotentoonstelling die haar werd aangeboden in Shanghai.

Abstract
Linda heeft van 2011 tot 2015 de fotoacademie gevolgd. Zij voelde zich het meest aangetrokken tot de abstracte kunst. Het maken van werken in lagen over elkaar is haar handelsmerk geworden.

"Het werken voor expositie in samenhang met werk van Tineke van Gils brengt ook ons weer met een positieve energie in beweging; de exacte omschrijving van stroom."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Joke in de opslag van de Voedselbank Vianen.
Joke is hét gezicht van Voedselbank Vianen: 'Doe dit met zóveel liefde en plezier' Nieuws 6 uur geleden
• Het eiland.
Nieuwbouwplannen op het Eiland in Leerdam krijgen vorm: drie woontorens met 126 appartementen Nieuws 17 uur geleden
• Het AWM-peloton slingert zich langs de Ammerse molens.
Column Arno Wallaard Memorial: polderkoers live (te) volgen Sport 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden